Logo-youngadults-site

LGBT+ thrillers/mystery boeken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Misschien ken je de bekende zin ‘be gay, do crimes’ wel. In onderstaande boeken wordt dat erg letterlijk genomen, of in ieder geval, de boeken bevatten een LGBT+ karakter en zijn thrillers/mysery boeken. Is dat precies het genre waar je naar op zoek bent? Lees dan snel verder.

Mijn vele gezichten – Tess Sharpe

Nora O’Malley heeft in haar leven al veel rollen gespeeld. Als dochter van een professionele oplichtster die foute, criminele mannen belazert, groeide ze op als haar moeders protegee. Maar toen haar moeder op een dag als een blok voor een van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora precies wat ze moest doen: ontsnappen.

Vijf jaar lang heeft Nora een perfect normaal leven weten te leiden, maar nu zal ze haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk drie problemen:

#1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen. Au.

#2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze met z’n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ontzettend ongemakkelijk te zijn, maar zelfs dodelijk, want:

#3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen.

De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben…

Swipe right for murder – Derek Millman

Als Aidan geluk heeft en een mooie hotelkamer helemaal voor zichzelf krijgt, wendt hij zich tot een dating-app om iemand te vinden die hem gezelschap kan houden. Dit idee verandert in een nachtmerrie wanneer hij naar de kamer van de man gaat en deze dood blijkt te zijn. Hij vindt een mysterieuze flashdrive in de buurt van het lichaam. Nu hij de schuld krijgt van een moord die hij niet heeft gepleegd en op de vlucht is voor zowel de politie als de slechteriken, heeft Aidan slechts uren de tijd om een ​​uitweg uit deze puinhoop te vinden en zijn onschuld te bewijzen voordat hij zijn leven verliest aan een aantal zeer slechte mensen.

Trouble Girls – Julia Lynn Rubin

In deze hervertelling van Thelma en Louise haalt Trixie haar beste vriendin Lux op voor een weekendje weg om hen te helpen hun problemen thuis te vergeten. Dat loopt alleen niet zoals gepland, want de meiden zijn al snel op de vlucht na een schokkende nacht. Terwijl de media hen in een bepaald licht probeert neer te zetten en de politie hen in de gaten houdt, zullen de meiden hun eigen weg moeten vinden, vertrouwend op hun liefde voor elkaar als leidraad.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.