Logo-youngadults-site

Nieuwe young en new adult boeken in februari 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Hoewel februari een kortere maand is, is het ook deze maand opnieuw uitkijken naar nieuwe boeken. Dit keer zijn dat heel wat limited editions én vervolgdelen.

Trial of the Sun Queen

Fan van Hof van doorns en rozen en The Hunger Games? Dan is dit boek van Nisha J. Tuli misschien wel iets voor jou. Het verschijnt in een limited edition uitgave bij uitgeverij De Fontein.

Lor leeft al jaren in de gruwelijke gevangenis van de nietsontziende koning Aurora. Ze heeft nog maar één wens: hem laten boeten voor wat hij haar heeft aangedaan. Wanneer Lor onverwacht bevrijd wordt, komt ze terecht in het hof van de rivaliserende Zonnekoning. Daar wacht haar een dodelijke competitie: ze moet met negen vrouwen strijden om zijn hand. Als Lor zijn hart kan veroveren, wordt zij koningin en kan ze eindelijk wraak nemen. Maar de andere kandidates doen er alles aan om haar uit te schakelen. Voorgoed…

Een ijzeren vlam

Na het succes van Fourth wing verschijnt ook het tweede deel in een Nederlandse vertaling bij uitgeverij Zomer & Keuning!

Niemand had verwacht dat Violet haar eerste jaar aan het Basgiath Oorlogscollege zou overleven, ook zijzelf niet. Maar nu komt pas de echte proef. Er is een nieuwe vice-commandant, die vastbesloten lijkt om Violet het leven zuur te maken, tenzij ze de man van wie ze houdt verraadt. Ze staat voor de ultieme loyaliteitstest: ze zal óf zichzelf moeten verloochenen óf het eeuwenoude geheim van het college moeten ontrafelen. Zal Violet hier levend uitkomen?

De koning van de hel

De koning van de hel is het vervolg op De prins van doorn en De prins van trots van de Amerikaanse auteur Kerri Maniscalco.

Emilia kan nauwelijks bijkomen van de schokkende ontdekking dat haar tweelingzus Vittoria nog leeft. Voordat ze de demonen uit haar verleden onder ogen kan komen, moet Emilia de ver­leidelijke Prins van Toorn gaan opeisen. Ze verlangt niet alleen naar zijn lichaam, ze wil ook zijn hart en ziel, maar juist die wens kan de ­demon niet in vervulling laten gaan.

Als een hooggeplaatst lid van Huize Hebzucht wordt vermoord, begeven Emilia en Toorn zich naar de demonenrechtbank. Het bewijs wijst naar Vittoria als de moordenaar en ze wordt al snel tot vijand van de Zeven Cirkels verklaard. Ondanks haar verraad zal Emilia er alles aan doen om de vraagtekens rondom het misdrijf op te helderen en er voor eens en voor altijd achter te komen wie haar zus werkelijk is.

Royalteen 2 – De droomprins

Nog een vervolg: De droomprins volgt op De erfgenaam. De serie werd inmiddels ook verfilmd en is te zien op Netflix.

Vier maanden nadat Margrethe tijdens het Halloweenfeest naar het ziekenhuis moest, durft ze nog steeds aan niemand te vertellen wat er die nacht is gebeurd. Haar tweelingbroer Kalle heeft geen tijd voor haar en ze mist iemand die ze in vertrouwen kan nemen. Maar een zeventienjarige prinses kan zich niet zomaar in iemands armen storten. Toch?

Tunnel van botten

Niet echt young adult, maar wel middle grade: Tunnel van botten is het vervolg op Stad vol geesten. Dit boek verschijnt ook in limited edition.

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspectors, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders, die in het duister tasten, kan Cassidy wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Problemen achtervolgen Cassidy, nu nog meer dan normaal. Het televisieprogramma van haar ouders brengt haar naar de spookachtigste steden over heel de wereld, en nu is ze met Jacob in Parijs. Maar ook al is het heerlijk om croissants te eten onder de Eiffeltoren, in de griezelige catacomben spookt het daadwerkelijk. Wanneer Cassidy per ongeluk een gevaarlijke en sterke geest wakker maakt, moet ze de hulp inschakelen van oude en nieuwe vrienden om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door en de geest wordt steeds sterker. En als Cassidy’s missie faalt, zal hij Parijs voor eeuwig teisteren…

Dunbridge Academy 3 – Midwintergloed

En nog een vervolg: het derde deel in de Dunbridge Academy van de Duitse Sarah Sprinz.

Dunbridge Academy verwelkomt een nieuwe student, maar hij draagt een geheim met zich mee en waar rook is…

Eén nacht is genoeg om het leven van Olive Henderson overhoop te gooien. Na een verwoestende brand in het Dunbridge-internaat dwingen haar ernstige verwondingen haar om het schooljaar over te doen – zonder haar vrienden, die wel samen aan het laatste jaar beginnen.

Ook nieuw in haar klas, en vastbesloten om alles aan Dunbridge Academy te haten: Colin Fantino. De New Yorker, die van school werd gestuurd wegens drankmisbruik en het organiseren van illegale feesten, wil overal zijn behalve in zijn Schotse ballingschap. Maar Olive prikt door zijn façade heen en voelt zich steeds meer tot hem aangetrokken. Totdat ze erachter komt waarom hij echt van school is gewisseld.

De eeuwige nacht

Bij Rebel Books verschijnt het debuut van de Nederlandse auteur Lisette Kuijt: een combinatie van fantasy en mystery.

Na de mysterieuze verdwijning van haar zus, zet Eden alles op alles om haar terug te vinden. Maar als ze de hulp van de koppige onderzoeker Thomas J. Lambert inschakelt, raken ze al gauw verstrikt in een web van duistere magie en vergeten goden. Onder een sluier van mist en regen begint hun avontuur vol vreemde figuren, verboden plekken en gefluisterde woorden in een oude taal. Terwijl de dreiging steeds dichterbij komt, vervagen de grenzen tussen vriend en vijand. Hoe meer Eden ontdekt over het leven van haar zus, hoe groter het raadsel wordt. Wie is Christina eigenlijk? En zal het ze lukken haar te vinden, voor er iets verschrikkelijks gebeurt? Deze uitvoering van DE EEUWIGE NACHT is een luxe limited edition met een linnen kaft met metallic folie, stofomslag met goudfolie, en leeslint.

Percy Jackson en de Griekse helden

Fan van de Percy Jackson boeken? Goed nieuws want komende maand verschijnt bij Best of YA books de nieuwste van Rick Riordan.

Reis samen met Percy vierduizend jaar terug naar de tijd van goden, mythische wezens en… helden!
In Percy Jackson en de Griekse helden maak je kennis met onder andere Perseus, Atalanta, Jason en Hercules. Wie onthoofdde Medusa? En wie temde het gevleugelde paard Pegasus?

Op zijn bekende geestige en sarcastische wijze vertelt de populaire jonge halfgod Percy twaalf Griekse mythen. Dus poets je schild op, sla je cape van leeuwenhuid om en zorg dat je koker gevuld is met pijlen. Maak je op voor een ontmoeting met twaalf Griekse vedettes en hun avonturen!

Naar welke nieuwe young en new adult boeken in februari 2024 kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.