Logo-youngadults-site

5 Booktok boeken – zijn ze de hype waard? – Deel 4

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Booktok. Wanneer je dit deel van TikTok hebt bereikt zal je een hoop boeken aangeraden krijgen. Veel dezelfde boeken zullen langskomen. Maar zijn ze het ook allemaal waard? In dit artikel ga ik in op Booktok boeken die ik gelezen heb en deel ik mijn mening.

Inwijding (Divergent) – Veronica Roth

Dit boek is al wat ouder en misschien meer een Bookstagram boek, maar ik heb het ook zien langskomen op TikTok.

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

Dit boek heb ik echt heel lang terug gelezen. Ik herinner me dat ik echt fan was, maar de vervolgdelen vond ik echt een stuk minder boeiend. Als ik terugdenk aan hoe ik het de eerste keer dat ik het las vond geef ik het 4 sterren. Maar toch denk ik dat ik het nooit meer zou lezen.

Legend – Marie Lu

Ook dit boek was in de Bookstagram tijd populair. Toch blijft het iets wat mensen zich herinneren of nu toch nog vinden.

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.

De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.

Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Dit boek vond ik heel goed en de rest van de serie ook. Ik zou het overwegen dit boek nog een keer te lezen, maar het staat niet per se hoog op mijn lijstje. Dit boek vond ik de hype wel waard en ik geef het 4 sterren.

Stad van beenderen (City of Bones) – Cassandra Clare

Dit boek is ook al wat ouder, maar blijft nog steeds een favoriet onder de leesgemeenschap.

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Ze leidt een heel normaal leven, totdat haar moeder opeens door mysterieuze wezens wordt ontvoerd. Stukje bij beetje ontrafelt zich een groot familiegeheim aan Clary en ontdekt ze dat haar moeder ooit tot een groep demonenjagers behoorde. Clary weet tot de wereld van de demonenjagers door te dringen, maar die wereld is verscheurd. Kunnen Clary en haar vrienden haar moeder redden?

Toen ik dit boek las, weet ik nog dat ik heel veel moeite heb gedaan het leuk te vonden, maar ik vond het echt afschuwelijk. Ik weet niet meer precies waarom, maar ik vond het de hype gewoon niet waard. Het verhaal was niet slecht geloof ik, maar het deed me gewoon heel weinig. Daarnaast vond ik het ook niet heel goed geschreven. Wat mij betreft is dit boek de hype niet waard en ik geef het 2 sterren.

Ik geef je de zon (I’ll give you the sun) – Jandy Nelson

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn tot hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Dit boek vond ik erg mooi en zeker het lezen waard. Het ging over mooie, belangrijke onderwerpen en was op een mooie manier geschreven. Ik geef het 4 sterren en vind het de hype waard.

De Hongerspelen (The Hunger Games) – Suzanne Collins

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Deze serie heb ik een aantal keer herlezen en hieruit kan je opmaken dat ik het echt geweldig vind. Ik vind deze serie zeker de hype waard en als je deze nog niet gelezen hebt, moet je dat zeker doen. Dit boek geef ik vijf sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.