Logo-youngadults-site

Recensie: Kapot – Louisa Reid

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Louisa Reid schrijft het liefst over onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren – of eigenlijk voor iedereen. Kapot kwam eind 2023 in het Nederlands uit bij Blossom Books. Het is een versroman.

Waarover gaat het verhaal?

Kapot gaat over Joe en Imogen, die het perfecte koppel lijken. Joe voetbalt graag en is een veelbelovende speler en wordt aanvoerder van het team. Hij is een goede student die hard studeert voor zijn examens. Dat verandert wanneer hij Imogen leert kennen.

Dan is er Imogen. Zij komt uit een rijke maar gebroken familie. Ze staat zeer graag in het middelpunt van de belangstelling en ze heeft Joe al snel om haar vinger gewonden.

Na een tragisch ongeval komt hun relatie op wankele poten te staan. Terwijl Joe terechtstaat, brokkelt het perfecte plaatje steeds meer af. Wat is er op die fatale avond gebeurd? En wat zal het vonnis van de rechter zijn?

Wat vind ik van het boek?

Op de cover zien we een auto die een duidelijke klap heeft gekregen. De cover bestaat uit vale kleuren en de titel staat in het rood geschreven. Omdat de titel ‘kapot’ is, moet je als lezer toch even nadenken. Als je het boek leest, blijkt ook dat de titel op zoveel meer slaat dan enkel het ongeval dat er is gebeurd.

Het boek is zeer vlot geschreven. Dat het in vers geschreven is, is zeker een meerwaarde want zo wordt er door de lay-out soms nadruk gelegd op hoe de personages zich voelen. Dat het in vers is geschreven, draagt bij tot het snelle leestempo van het boek. De woorden zijn spaarzaam, maar de betekenis is rijk, rauw en reëel. Je voelt als lezer echt mee met Joe; het ene moment juich je voor hem en het andere moment schud je je hoofd en dan wil je weer tegen hem schreeuwen.

Joe staat voor de rechtbank en wordt beschuldigd van dood door gevaarlijk rijgedrag. De gerechtelijke procedure wordt afgewisseld met het verhaal van hoe hij en Imogen elkaar hebben leren kennen en een koppel werden en hoe hun relatie zich ontvouwt. Het gaat hierbij niet alleen om toxische relaties, ziekte, verdriet, maar ook om klasse en verschillen in achtergrond.

Raad ik het boek aan?

Als je graag een emotionele rollercoaster wil lezen dan raad ik dit boek zeker aan. Het is een verhaal waar het tempo zeer hoog ligt en een verhaal dat vol zit met emoties. Daarom geef ik Kapot 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.