Logo-youngadults-site

Recensie: What would Wednesday do? – Sara Thompson

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag een recensie van het boek “What would Wednesday do?”. Ik wil Boekerij graag bedanken voor het opsturen van dit geweldige boek, want wie vond de serie van Wednesday niet geweldig?!

Het boek van Wednesday Addams:

Iedereen kent vast wel de Addams family van vroeger en sinds afgelopen jaar konden we op Netflix genieten van een serie over de dochter: Wednesday. Wednesday Addams is een icoon. Ze is cynisch, direct en heeft een aantal bijzondere hobby’s, maar schaamt zich nooit voor wie ze is of waar ze vandaan komt. In het boek, verdeeld over 8 thema’s, leert Wednesday jou de verwachtingen van anderen los te laten en je leven te leiden op jouw voorwaarden.

De 8 thema’s:

De acht thema’s die behandeld worden zijn: familie, vrienden, thuis, stijl, muziek, werk, creativiteit en liefde. In ieder thema leert Wednesday aan jou hoe zij dit zou doen en wat jij kan doen. Zelf vond ik de tips best wel waardevol en aan sommige had ik ook echt wel wat.

Wat vond ik er van:

Ik vond het erg leuk en best wel vermakend om te lezen, maar daarnaast ook erg leerzaam. Je gaat dieper naar jezelf leren kijken waardoor je jezelf leert omarmen. Enkele tips in het kort zijn bijvoorbeeld: Hou van jezelf, vier de verschillen, wees oprecht etc. Dit zijn de kopjes van de tips, daaronder wordt verteld wat jij zou kunnen doen op dat gebied.

Voor de gehele tips moet je echt het boek lezen. Aan het einde van het boek zijn er zelfs invulpagina’s te vinden. Zelf vond ik het zonder om in het boek te schrijven, dus heb ik dit in een notitieboekje gedaan.

Ik zal er 1 met jullie delen, hierin werd gevraagd om 7 dingen op te noemen die ik waardeer in relaties.

  1. Eerlijkheid
  2. Waardering van de ander
  3. Jezelf kunnen zijn
  4. Respect
  5. Goede communicatie
  6. Klaarstaan voor elkaar
  7. Elkaar liefhebben

Welke 7 dingen zou jij opschrijven?

Het boek:

Het boek is makkelijk geschreven en leest vlot weg. Buiten dat het niet een groot en dik boek is, is het lettertype groot en fijn om te lezen. Het is een kort maar krachtig boek met leuke en leerzame tips.

Daarnaast zitten er na elk thema ook nog leuke quotes in het boek, die soms ook wel een beetje komisch zijn. Er staan ook quotes in van bekende personen o.a. Lady Gaga, Tim Burton, Christina Ricci e.d., maar er staat ook een quote in van Jenna Ortega over wat Wednesday voor haar heeft betekend. Voor de gene die het niet weten, Jenna Ortega is de actrice die Wednesday speelt in de serie op Netflix. Ik deel ook graag een quote met jullie:

“Besteed je tijd aan interessante dingen en maak je niet druk om wat mensen over je denken. Want ‘normaal’ bestaat niet.”

Conclusie:

Bovenal vond ik het een leuk en leerzaam boek met handige tips. De 4 invulpagina’s kon ik ook wel waarderen, want je gaat echt nadenken over wat jij belangrijk vindt. Ik geef het boek 4,5 ster en raadt het boek zeker aan. Het leest super makkelijk en vlot weg.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Charonna Mensink

Charonna Mensink

Charonna Mensink ( 27 ) woont samen met haar vriend en 2 poezen in Zeeland, maar oorspronkelijk komt zij uit Utrecht. In het dagelijkse leven werkt zij als onderwijsassistent op de middelbare school. Dit werk doet zij met veel plezier en in haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. Maar het allerliefst leest ze een goed boek waarbij ze verdwijnt naar de wereld waar het boek zich afspeelt. Haar liefde voor lezen is gekomen door de "Hoe overleef ik" boeken van Francine Oomen en door de "Op zoek naar Dolfijnen" boeken van Lucy Daniels. Verder probeert ze de leerlingen op school aan te moedigen met het lezen van boeken en raad ze vaak een aantal boeken aan.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.