Logo-youngadults-site

Recensie Codenaam IJsvogel van Liz Kessler

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Codenaam IJsvogel is een veelbelovend boek. Dit is mijn eerste boek van Liz Kessler en ik ben meteen verkocht. Het boek gaat over de Tweede Wereldoorlog en het geeft je een inkijk in het verzet. Het is een meeslepend en een spannend boek wat je direct wilt uitlezen. 

De hoofdpersonages van Codenaam IJsvogel

Het boek bestaat uit drie hoofdpersonages: Liv, Mila en Hannie. De verhalen van Mila en Hannie zijn in elkaar verworven en hebben rechtstreeks een invloed op het leven van Liv. 

Liv is een meisje uit Engeland. Sinds de dood van haar opa is de band met haar oma verwaterd. Totdat ze een geschiedenisproject moet maken over haar familie. Ze probeert weer contact te zoeken met haar oma om antwoorden te zoeken bij haar vondsten, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht. Tijdens haar zoektocht in haar familiegeschiedenis komt ze verschillende zaken te weten over het leven van haar oma Mila en haar zus Hannie. 

Mila en Hannie komen uit een Joods gezin. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt in Amersfoort worden ze naar Amsterdam gestuurd om onder te duiken bij een ander gezin. Hierbij komen ze in contact met soldaten en het verzet. Het leven van Mila en Hannie worden nooit meer hetzelfde.  

Hannie draagt veel geheimen met zich mee en schrijft ze graag op in de vorm van brieven, zal Mila ooit de waarheid te weten komen over haar grote zus? 

Mijn standpunt van Codenaam IJsvogel

Ik vind het een heel goed boek en werd bij het eerste woord in het verhaal meteen meegesleurd. De verhalen over de oorlog vind ik heel interessant en dit boek heeft mijn interesse meer doen aanwakkeren. 

Het was een vlot en spannend boek, waardoor je bleef lezen om te weten te komen hoe het eindigde. Ik vond het ook fijn dat het boek geschreven was in meerdere perspectieven. Hierdoor kon je de gedachten van de personages en de keuzes die ze moesten maken beter begrijpen. 

Tijdens het lezen vond ik het mooi hoe de band tussen oma en kleindochter door het verleden beetje bij beetje herstelde en welke effecten het verleden kan hebben op het heden. Het boek kent ook een vleugje romantiek, maar niet op de manier die we vooral kennen. Wel geeft dit het verhaal net dat beetje extra karakter. 

Zoals hierboven vermeld was dit mijn eerste boek van Liz Kessler en ben ik meteen fan van haar. Ze is een heel goede schrijfster en ik kan niet wachten om nog boeken van haar te lezen. 

Codenaam IJsvogel  is een echte aanrader als je van oorlogsverhalen en spannende boeken houdt. 

Ik geef Codenaam IJsvogel 4 sterren. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Saar

Saar

Dit is Saartje, maar haar vrienden/familie noemen haar Saar. Ze is 23 jaar oud. Ze spendeert haar vrije tijd door te lezen, bakken/koken, serie/films kijken en dingen doen met vrienden/familie. Op dit moment studeert ze sociaal readaptatiewetenschappen in Leuven. Het liefste leest ze graag boekenreeksen, haar favorieten zijn ‘The Hunger games’, ‘de Selectie’ en nog veel meer. Karen McManus, Suzanne Collins, Kiera Cass, Tahereh Mafi, … zijn haar favorieten schrijfsters, maar ze ontdekt graag nieuwe schrijvers/schrijfsters. Ze leest verschillende genres. Ze heeft geen specifieke keuze als de verhaallijn maar goed/spannend is. Ze vindt het heel spannend om te beginnen bij Young Adult. Ze kijkt er heel erg naar uit om voor hen te recenseren.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.