Logo-youngadults-site

Recensie: Het Amerikaanse datingexperiment – Elena Armas

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Enkele maanden geleden kwam de vertaling van The American roommate experiment, Het Amerikaanse datingexperiment van Elena Armas uit bij uitgeverij Z&K. Elena Armas kennen we van dé TikTok-hype: The Spanish Love Deception, die ook eerder naar het Nederlands werd vertaald. 

Ook al maakt dit tweede boek van Armas deel uit van de serie Spanish Love Deception, je hoeft De Spaanse liefdesleugen niet perse gelezen te hebben om aan dit boek te beginnen. Beide boeken kunnen gerust als standalone gezien worden. 

Het verhaal

Het Amerikaanse datingexperiment vertelt het verhaal van Rosie en Lucas. Rosie heeft onlangs haar job opgezegd om fulltime schrijfster van romance boeken te worden. Ze heeft reeds één boek onder een pseudoniem uitgebracht en dat was een zeer groot succes. 

Het verhaal begint wanneer Rosies plafond in haar appartement naar beneden valt. Ze kan niet gaan logeren bij haar vader, omdat die nog niet weet dat ze gestopt is bij haar job. Daarom gaat ze naar het appartement van haar beste vriendin, Lina. Lina is momenteel op huwelijksreis met haar man, maar Rosie gebruikt de reservesleutel. 

Diezelfde avond staat Lucas voor hetzelfde appartement. Lucas is de neef van Lina en zal een tijdje verblijven in Lina’s appartement. Rosie en Lucas sluiten een deal met elkaar: ze zullen beiden in het appartement van Lina verblijven. 

Wat Lucas niet weet is dat Rosie hoopte om hem te ontmoeten op het trouwfeest van Lina. Sindsdien heeft ze hem gestalkt op Instagram. Rosie heeft een fameuze crush op Lucas en moet nu een appartement delen met hem. Ook Lucas vindt Rosie leuker dan hij zal toegeven.

Omdat Rosie een writers block heeft, maken Rosie en Lucas een deal. Lucas neemt Rosie op een aantal dates die deel uitmaken van een experiment om Rosie te helpen haar inspiratie terug te vinden voor het schrijven van haar romance boek. 

Wat vond ik ervan? 

Al vanaf het eerste hoofdstuk zit je meteen in het verhaal. Elena Armas heeft een zeer vlotte pen. De hoofdstukken wisselen tussen het perspectief van Lucas en Rosie, wat ervoor zorgt dat je als lezer weet hoe beide personages zich voelen zonder dat zij dat al van elkaar weten. Het is een zeer luchtig boek dat je echt warm doet voelen als lezer.

Zoals in een typische romance novel zit er ook spice in dit boek. Kan je als lezer tegenwoordig nog iets anders verwachten? Ik vond dat het bij dit verhaal zeer goed paste, het was ook niet té veel. Vaak vind ik dat als ik een vertaling lees de spicy scènes vaak wat cringe aanvoelen, maar bij dit boek was dat absoluut niet. Bovendien duurt het een heel tijdje tot het boek spicy wordt. De relatie tussen de twee hoofdpersonages wordt goed opgebouwd waardoor je ook echt meeleeft met de personages. 

Is het de moeite? 

Als je zin hebt om een leuke romance novel te lezen, dat is dit zeker het juiste boek! Ondanks dat het boek zeker niet dun is, vlieg je erdoor heen! Een goede portie liefde en spice zitten in het boek. Ik geef het boek 4,5 sterren. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.