Logo-youngadults-site

Recensie: De laatste kans – Lauren Asher

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
De laatste kans van Lauren Asher

Het laatste deel uit de Dreamland Miljardais-serie viel onlangs op de deurmat. Van de eerste twee delen had ik onwijs genoten, dus ik had hoge verwachtingen van dit slotdeel! Zou De laatste kans net zo leuk zijn? Lees snel door om daar antwoord op te krijgen!

Verhaal

In De laatste kans staat het verhaal van ‘Kane-broer’ Callahan centraal. Ook voor hem heeft opa Brady Kane na zijn overlijden een opdracht achtergelaten. Pas na het vervullen van de opdracht krijgt hij toegang tot de erfenis. En die is enorm, want ruim 50 jaar geleden richtte zijn opa het nu immens populaire themapark Dreamland op. Voor Cal geldt; hij moet een zomer doorbrengen in het familiehuis aan het meer; daarna moet hij het verkopen. Een klein probleempje; zijn ex Alana Castillo woont momenteel in dat huis, samen met haar dochtertje Cami. De relatie tussen Cal en Alans is vrij pijnlijk geëindigd, iets waar ze beiden nu nog last van hebben. En ook het dorp staat niet bepaald te springen op de terugkeer van Cal. Toch moeten ze een manier zien te vinden om met elkaar om te gaan.

En dan wordt Cal opnieuw verliefd op Alana. Hij probeert zijn gevoelens te onderdrukken, maar met alle herinneringen die naar boven komen is dat niet eenvoudig. Krijgt de liefde tussen Cal en Alana toch nog een laatste kans? 

Cover

De cover van De laatste kans is helemaal passend in de serie! Een prachtige tekening van het familiehuis en op de achterkant een van een steiger bij een meer. Die steiger heeft nog een belangrijke rol in het verhaal, maar daarvoor moet je wel eerst een deel van het verhaal gelezen hebben. Ik houd er van dat elke cover in deze serie een element heeft die nog op zijn plek moet vallen en zeg nou zelf; de boeken zo samen zijn echt een plaatje. (Maar eerlijk: stiekem vind ik de Engelse special edition nòg mooier – niet verder vertellen!)

En de afwerking aan de binnenkant van het boek heeft ook de nodige aandacht gekregen. Het start met een playlist, die je tijdens het lezen aan kan zetten. Zelf doe ik dat niet, want dan ben ik meer aan het meezingen dan lezen, maar wie weet is het wel wat voor jou! Daarnaast is herkenbaar voor de serie dat elk hoofdstuk start met een deels zwarte pagina en (afhankelijk of het vanuit Alana of Cal is geschreven) een verzameling taartjes en lekkernijen of het meer met steiger als tekening.

Voor de kleine details: de verschillende scenes in een hoofdstuk worden gescheiden door een kleine tekening van een cup cake. Ik zei het ook over de eerste twee delen, maar voor dit soort mooie details krijgt De laatste kans extra credits! 

Schrijfstijl

De laatste kans heeft flink wat meer pagina’s dan de eerdere delen en dat in combinatie met drukke dagen, maakte dat ik het (helaas!) niet in een ruk uit kon lezen. Want je wordt echt door Lauren Asher het verhaal ingezogen!

Korte hoofdstukken, zowel van Cal als Alana geschreven. Daardoor krijg je goed mee hoe de hoofdpersonen in elkaar steken en wat ze denken. Je merkt ook gelijk dat beiden de nodige ellende hebben meegemaakt, wat hen heeft gevormd. Zeker ook Cal die kampt met een zware alcoholverslaving; zijn struggle om te kunnen stoppen, maar ook het stemmetje in zijn hoofd dat hij nooit genoeg zal zijn. En Alana, die hem zo graag wil helpen maar ook zichzelf wil beschermen tegen nog meer verdriet. Mede hierdoor kreeg De laatste kans veel meer diepgang dan de eerste twee delen en daarmee is het ook mijn favoriet van de serie. Ik leefde zo mee met de hoofdpersonages; je gunt ze hun fijne toekomst. En uiteraard heb ik heel veel gezwijmeld bij dit boek. Hoe Cal met Cami omgaat en probeert de liefde van Alana te winnen; zo lief! Ook in dit boek zitten een aantal spicy scenes al hebben ze zeker niet de boventoon. 

Het enige ‘minpuntje’ wat ik kon bedenken is dat Dreamland maar een kleine rol heeft in dit boek. En dat vond ik juist van het eerste deel zo heerlijk; alsof je in Disney rondloopt. Iets meer van die sfeer had ik leuk gevonden! Dit werd wel weer he-le-maal goed gemaakt door het ‘extra epiloog’ waarbij ik toch wel last had van vochtige oogjes.

Conclusie

Wat een heerlijke serie en wat jammer dat hij nu klaar is. Als je houdt van op en top zwijmelen, zonder dat het tè wordt, heerlijke personages en de nodige diepgang; dan moet je De laatste kans zeker gaan lezen! En deze serie mag dan wel afgelopen zijn; onlangs is van Lauren Asher deel 1 van de ‘Lakefront Billionaires’ verschenen! Hier staat hij al in de kast! 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Debbie Jonker

Debbie Jonker

Debbie woont samen met haar vriend en twee honden in Zwolle (daar waar de mooiste boekwinkel staat!). In het dagelijks leven werkt ze als beleidsadviseur en projectleider. Er gaat geen dag voorbij of ze leest; op elke bank of tafel in huis ligt wel een boek. Haar favoriete genres zijn YA, Feelgood en Romans.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.