Logo-youngadults-site

Recensie: Twisted games – Ana Huan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Twisted games is het tweede boek in de Twisted-serie van Ana Huang. Eerder verscheen in het Nederlands al Twisted love.

In Twisted games volgen we prinses Bridget en Rhys Larsen. Rhys Larsen heeft een traumatische jeugd gehad en heeft ook in het leger gezeten en heeft nu last van PTSS. Daarom heeft hij twee regels als het aankomt op zijn cliënten. De eerste is dat hij zijn cliënten te allen tijde beschermt. De tweede regel is dat hij nooit emotioneel betrokken raakt. Die tweede regel wordt overboord gegooid vanaf het moment dat hij Bridget leert kennen.

Bridget is eigenlijk Prinses Bridget. Ze is de tweede in rij om de troon op te volgen. Ze droomt van de vrijheid om te leven zoals zij dat wil. Ze woont momenteel ook niet in haar eigen land, maar in Amerika. Er heerst een regel die zegt dat je niet kan trouwen met iemand die niet tot een bepaalde stand behoort. Wanneer Bridgets broer verliefd wordt op iemand waar hij eigenlijk niet mee mag trouwen, beslist hij om toch voor de liefde te kiezen en treedt hij af. Daardoor wordt Bridget gedwongen een liefdeloos, politiek huwelijk aan te gaan en de troon te bestijgen terwijl ze dat nooit heeft gewild.

Wanneer dit gebeurt is de relatie tussen Rhys en Bridget natuurlijk al gevorderd van enemies naar lovers. Ze weten dat ze elkaar niet kunnen hebben, maar kunnen elkaar toch niet weerstaan.

Dit is het moment dat Bridget dus probeert om koningin te worden, een potentiële partner probeert te vinden en waarschijnlijk met iemand zal trouwen zonder dat er liefde is. Maar haar hart weet wat ze wil … haar bodyguard.

We maakten al kennis met Bridget en Rhys in het eerste boek Twisted love. Omdat stukken van het verhaal gelijk vallen met de tijdlijn in Twisted love zijn er in het begin van het boek Twisted games enkele tijdsprongen. Deel 1 van het boek vindt plaats tijdens de epiloog van Twisted love en deel 2 vindt daarna plaats. We wisten al waar Twisted love eindigde, maar het is toch goed dat dit boek niet meteen daar waar het vorige boek eindigde begon. De schrijfster raadt aan om eerst Twisted love te lezen, maar dat is zeker niet noodzakelijk.

Ik vond het jammer dat we de vriendinnen van Bridget niet veel zien in dit boek. Ze komen in deel 2 wel een aantal keren voor, maar over het algemeen redelijk weinig. Het volgende boek is Twisted hate en gaat over Jules en Josh, maar veel zijn we nog niet te weten gekomen over de twee.

De afwisseling tussen spicy scènes en groei van de personages is een perfecte balans. Ik vond sommige spicy scènes er wel net wat over[NS1] … Rhys is best wel kinky en dat is niet voor iedereen. Hij is ook zeer bezitterig, wel wat overbezitterig eigenlijk. Dat is ook niet voor iedereen weggelegd. Persoonlijk is dat niet mijn ding, maar goed als beide personages het oké vinden. Wat wel leuk is, is dat hij Bridget ‘prinses’ noemt.

In dit boek zie je de relatie tussen Bridget en Rhys van enemies naar lovers gaan. In het begin kunnen ze elkaar niet uitstaan.

Raad ik het boek aan?

Ik raad dit boek aan iedereen aan die van een snelle read houdt waar toch wat spice in zit. Je gaat doorheen het boek echt van de twee hoofdpersonages houden. Let wel op de trigger warnings, die je hier kan vinden. Ik geef het boek 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.