Logo-youngadults-site

Club Lees: de nieuwe online leesclub

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Onlangs lanceerde VPRO een online leesclub: Club Lees! Onder leiding van vier jonge, bekende gezichten lezen ze elke maand één boek. In de leesclub zullen allerlei genres aan bod komen: van Young Adult tot thrillers, van gedichten tot literaire romans, van non-fictie tot sci-fi. Via een app kan je het boek lezen en meepraten over het boek. Het lid dat het boek uitkoos deelt ook allerlei extra’s over het boek, zoals notities, memes, video’s of artikelen. Zo wordt het online boek verrijkt met markeringen, gedachtes en associaties van de aandrager in de digitale kantlijn.  Op het einde van de maand vindt er een online meet-up plaats waarin je met medeboekenliefhebbers over het boek kan praten. In die online meet-up wordt ook het boek voor volgende maand bekendgemaakt.

De clubleden

De vier clubleden die de leesclub in goede banen zullen leiden zijn singer-songwriter Naaz, dichter en scenarist Lemuël de Graav, Booktokker Noah de Campos Neto (@jetweedevader) en acteur en theatermaker Hanneke van der Paardt. Elke maand zal één van hen het boek van de maand kiezen en voor extra content zorgen.

Het eerste boek

Het eerste boek dat gelezen zal worden is 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld van Elif Shafak. Singer-songwriter Naaz koos deze maand het boek.

Tequila Leila, zoals haar vrienden en klanten haar noemen, wordt vermoord en achtergelaten op een vuilnisbelt in Istanbul. In de laatste minuten van haar leven vraagt ze zich af hoe het zover heeft kunnen komen. Elke minuut brengt een nieuwe herinnering: aan de smaak van het pittige geitenstoofvlees uit haar kindertijd, aan de geur van de koffie met kardemom die ze deelde met haar geliefde, aan de stank op straat bij het bordeel waar ze werkte. Maar vooral herinnert ze zich haar vrienden, de bonte verzameling mensen die haar nooit zullen laten vallen en die nu wanhopig naar haar op zoek zijn.

Club Lees

Sinds 20 oktober kan je de app downloaden in de Play Store of Apple Store. Daarin kan je niet alleen het boek van de maand lezen, maar ook reageren op de notities van de clubleden. Ook kan je binnen de leesclub een eigen club maken om met vrienden over het boek te praten.

Wil je nog meer weten over Club Lees? Bekijk dan de website of hun social media kanalen (Instagram en TikTok).

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.