Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in november 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Op zoek naar nieuwe young adult boeken om op je verlanglijstje te zetten? Hier vind je een lijstje van young adult boeken die in november 2023 verschijnen.

Als ik je morgen weer zie

Bij uitgeverij Volt verschijnt de vertaling van de New York Times-bestseller If I see you again tomorrow.

Om de een of andere reden is Clark op een maandag wakker geworden en heeft hij nu al 309 keer dezelfde eentonige dag beleefd. Hij zit vast in een timeloop. Totdat dag 310 aanbreekt… Uit het niets wordt zijn altijd zo saaie wiskundeles onderbroken door iets onverwachts: Beau, een jongen die hij al die 309 vorige maandagen nog niet eerder heeft gezien, komt zijn klas binnen gelopen. Als de verlegen, sympathieke Clark besluit om eens onbezonnen te zijn en samen met de uitbundige en bruisende Beau een aantal ‘boodschappen’ door Chicago te doen, kan hij zich niet voorstellen dat deze maandag écht iets zal veranderen aan de timeloop. En hij verwacht al zeker niet dat hij in één dag zo verliefd op iemand kan worden. Er is alleen één probleem: hoe bouw je een toekomst op met iemand als morgen nooit aanbreekt?

De C is voor Celia

Na de novelle Voordat het smelt, verschijnt komende maand De C is voor Celia bij uitgeverij Moon Young Adult. Ze kwam op het idee voor dit verhaal toen ze een serie zag over een Amerikaanse familie met 19 kinderen waarvan de oudste dochter veel zorgtaken op zich neemt.

De zestienjarige Celia helpt goed mee in het huishouden, dat kan ook niet anders met twaalf broers en zussen. Maar vanaf het moment dat hun gezin wordt gevolgd voor een realityserie, komen alle verhoudingen binnen hun gezin op scherp te staan. Het lijkt wel alsof er bepaalde rollen voor hen geschreven zijn… Maar het is toch juist de realiteit die de makers vast willen leggen? Of zit het misschien toch iets anders in elkaar?

Julia en mijn broer en ik

Nog een boek van eigen bodem: Julie en mijn broer en ik. Voor zijn debuut voor jongeren Zoals het gebeurd is won hij de vijfjaarlijkse Lavkiprijs.

Het is een bloedhete zomer in een dorp aan de grens. Esse wil het tot voetballegende schoppen en heeft daar alles voor over. Hij laat zich in met Rocky, een handelaar in verboden middelen. Zijn liefje Julia maakt zich zorgen. En zijn kleinere broer Jakob, bijna dertien en smoorverliefd op Julia, ziet voor zichzelf een heldenrol weggelegd. Hij begeeft zich in de duistere wereld van zijn broer, alleen maar om indruk te maken op Julia. Jakob raakt steeds verder verstrikt in het web van Rocky. Als hij zich daaruit probeert te bevrijden, komt het onherroepelijk tot een gewelddadige confrontatie.

Donder

Het is zo ver: het derde deel in de Arc of a Scythe-serie van Neal Shusterman verschijnt in het Nederlands!

In de langverwachte finale van Neal Shustermans trilogie over een wereld waarin de dood is overwonnen, leveren profeten en dictators een felle strijd om de macht. Zal juist de onsterfelijkheid van de mensheid uiteindelijk haar  ondergang betekenen? Het razend spannende slot van de New York Times-bestseller kan je weleens je nachtrust kosten…

Codenaam IJsvogel

Er komt een nieuw boek uit van schrijfster Liz Kessler, waarvan eerder ook al Toen de wereld nog van ons was verscheen. Dat boek werd genomineerd voor de Vlaamse Leesjury.

Codenaam IJsvogel van prijswinnend auteur Liz Kessler is een meeslepende jeugdroman voor lezers vanaf 12 jaar over het oorlogsverleden van de familie van Liv. Wanneer Liv voor een schoolproject op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis, doet ze een bijzondere ontdekking die haar leven voorgoed verandert. Oma Mila en haar zus Hannie waren tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken bij het verzet. De Joodse zusjes uit Amersfoort werden naar Amsterdam gestuurd om onder te duiken. Daar raakten ze betrokken bij een verzetsgroep, met dramatische gevolgen. Stukje bij beetje – en met de hulp van een oude bekende van haar oma – ontrafelt Liv het verleden van haar familie. Een buitengewoon indrukwekkend verhaal over familie en vriendschap, verraad en verzet, moed en hoop.

Bewijs het maar

Goed nieuws voor de fans van Lynn Painter: komende maand verschijnt een vertaling van één van haar boeken bij uitgeverij Best of YA.

Drie jaar geleden ontmoette Bailey (type enthousiaste boekenwurm) Charlie (type cynische grapjas) op het vliegveld. Ze had meteen een hekel aan hem. Tot overmaat van ramp bleken de twee tegenpolen naast elkaar te zitten in het vliegtuig. Wanneer ze elkaars collega’s worden in het nieuwe hotel annex waterpark in hun stad, dreigt de irritatie weer op te lopen – totdat er tot verbazing van beiden een hechte vriendschap ontstaat.

Terwijl ze de romantische vorderingen van anderen in het waterpark nauwlettend in de gaten houden en lief en leed delen over hun gescheiden ouders, probeert Charlie zijn gevoelens voor Bailey te onderdrukken. Al snel blijkt dat hij Baileys hart ook sneller laat kloppen, maar Charlie heeft een geheim – een geheim dat betrekking heeft op Bailey en op een weddenschap…

Het Genesisproject

Bij uitgeverij Clavis Young Adult verschijnt het debuut van Mascha Heijmans.

Midden in de nacht wordt Tess gewekt door haar moeder. Ze moet vluchten en krijgt daarbij een flesje in handen geduwd. Maar terwijl Tess ontsnapt, verdwijnt haar moeder spoorloos. Zo begint een spannende zoektocht naar antwoorden, waarbij Tess niet alleen geheimen ontdekt over haar moeder, maar ook over zichzelf.
Wat doe je als je ontdekt dat je het resultaat bent van een genetisch experiment?
Voor young adults die houden van actie en avontuur.

Kapot

Fan van de boeken van Jason Reynolds? Bij Blossom Books verschijnt Kapot, een boek dat ook geschreven is in vrije vers.

Joe en Imogen lijken het perfecte koppel: ze zijn al jarenlang jaloersmakend verliefd en een voor- beeld voor hun vrienden. Maar als ze betrokken raken bij een dodelijk ongeluk, valt hun relatie stukje bij beetje uit elkaar, totdat iedereen de waarheid kent.

Kapot is een prachtige versroman over een toxische relatie, waarin opoffering, leugens en liefde een grote rol spelen. Het verhaal is op een slimme manier gestructureerd rondom de rechtszaak die volgt op het ongeluk. Wie spreekt de waarheid? En wat is er nu écht gebeurd? Een aangrijpende pageturner die je niet weg kunt leggen voor je weet hoe het zit.

Morgen kan het anders zijn

Van auteur Jacques Brooijmans verscheen eerder onder andere al het Young Adult-boek En toen kwam Timothy. In Morgen kan het anders volgen we Jordi die in het laatste jaar van zijn middelbaar zit.

Jordi zit in het laatste jaar van de middelbare school, zonder zijn beste vrienden Brent en Ilse. Hij besluit iets bijzonders te maken van dit jaar. Hij wil zich openstellen voor alles en voor iedereen die in zijn leven opduikt. Zo raakt hij geïnspireerd door zijn klasgenote Marieke, die steeds uitgesprokener voor democratische rechten vecht. De verliefde Björn, in politiek opzicht zijn tegenpool, brengt hem op zijn beurt onverwacht in verwarring. Intussen trekt de Praagse kunststudente Irina hem haar spannende wereld in. Gelukkig vindt hij houvast in de gesprekken met zijn grootvader. Onzeker in het leven en de liefde begint Jordi te schrijven over alles wat hem bezighoudt: hoe kunst, politiek en liefde samenhangen en hoe onvoorziene wendingen toekomst bieden. Een oud boek vol pleidooien voor vrijheid en verdraagzaamheid geeft hem daarbij inspiratie. Stap voor stap krijgt Jordi zicht op zichzelf en op een wereld vol maatschappelijke spanningen. Een intrigerend, geëngageerd boek over onszelf, elkaar en de toekomst. 

De paardenjongens

Op 2 november verschijnt De paardenjongens bij uitgeverij Pelckmans, de vertaling van een Zweeds boek van auteur Johan Ehn. Je leest hierover binnenkort ook een recensie op onze website.

Stockholm, vandaag. Na zijn examens neemt Anton een baantje in de thuiszorg. Een van de ouderen bij wie hij langsgaat, is Alexander Kovac, een man van bijna honderd die niets zegt en die weigert zijn keuken uit te komen. Tijdens een van zijn bezoekjes ontdekt Anton dat Alexander met hem probeert te praten door met zijn stok te bonzen en zo leert hij hem langzaam beter kennen. Dan vindt Anton in de woonkamer oude foto’s van paarden en circusartiesten. En een brief van de Gestapo. Wat heeft Alexander Kovac allemaal meegemaakt?

Berlijn, 1933. Twee jongens groeien op in een kindertehuis in Tsjechoslowakije. Nadat een van hen mishandeld wordt, rennen ze weg en sluiten ze zich aan bij een circus waar ze hun fantastische acrobatische kunsten uitvoeren. Het circus brengt ze naar Berlijn en de legendarische, grensverleggende club Eldorado. Terwijl de jongens langzaam ontdekken wat ze eigenlijk voor elkaar voelen, grijpen de nazi’s de macht en verandert de wereld om hen heen in een razend tempo.

Naar welke nieuwe young adult boeken die in november 2023 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.