Logo-youngadults-site

De wake-up call – Beth O’Leary

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ik heb tot nu toe alle boeken van Beth O’Leary met veel plezier gelezen, dus haar nieuwste boek De wake-up call moest ik zeker ook lezen. Hieronder lees je wat ik van het nieuwste boek van een van mijn favoriete auteurs vond.

Het verhaal

Een jaar geleden stuurde Izzy een kerstkaart naar Lucas waarin ze haar gevoelens voor hem deelde. Ze vroeg hem om haar om 20:00 uur te ontmoeten onder de mistletoe. Toen ze daar op tijd aankwam om hem te ontmoeten stond hij inderdaad keurig onder de mistletoe. Helaas niet wachtend op haar, maar zoenend met haar huisgenoot wie wist dat ze een crush op Lucas had! Ze voelt zich hierdoor enorm vernederd en haat Lucas door deze tactloze actie. Terwijl ze samen achter de receptie balie van het Forest Manor Hotel staan doet ze er alles aan om hem het leven zuur te maken.

Wanneer het plafond van het hotel instort en de financiën een grote puinhoop blijken te zijn, moeten ze hun handen ineen slaan om hun geliefde hotel te redden. Kunnen Izzy en Lucas hun nijd voor elkaar aan de kant zetten om zo het hotel boven water te kunnen houden?

De schrijfstijl

De wake-up call heeft net als haar andere boeken, de fijne schrijfstijl die kenmerkend is voor Beth O’Leary. Er zit genoeg humor in om het leuk te maken, zonder dat het over-de-top wordt. Het boek heeft een dual POV waarbij je zowel het verhaal vanuit Izzy als vanuit het perspectief van Lucas volgt. Ik vond dit een fijne toevoeging omdat het allebei leuke personages zijn met hun eigenaardige trekjes. Op deze manier kun je het verhaal vanuit beide perspectieven lezen.

Het plot

Het verhaal begint goed en komt snel op gang. Op een leuke manier zijn alle uitdagingen van werken in het hotel beschreven. Denk hierbij aan het haten van je meest directe collega (Lucas en Izzy), vervelende hotelgasten, het dak wat naar beneden komt vallen, de aankomende Kerstviering die georganiseerd moet worden en de financiële problemen waar het hotel mee te kampen heeft. Er is genoeg te beleven in Hotel Forest Manor waardoor het verhaal het hele boek lang interessant blijft.

Je leert de andere personages zoals Mevrouw SB (de hoteleigenaar) en Arme Mandy (de andere receptioniste) niet zo goed kennen, maar voor het verhaal is het helemaal prima dat dit enkel bij-personages zijn die geen grotere rol hebben gekregen. Het plot is helaas wel enorm voorspelbaar. Halverwege het boek had ik al helemaal door hoe het zou gaan aflopen. Meestal vind ik dat bij een feelgood roman niet zo erg, maar aangezien Beth O’Leary vaak verrassende plotwendingen in haar werk stopt, vond ik het gebrek hieraan in dit boek wel jammer. Dit komt doordat ik weet dat deze auteur dit beter kan. Desondanks vond ik het een leuk verhaal wat vlot is geschreven en de nodige humor heeft. Van mij krijgt het De wake-up call 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sandra Fonken

Sandra Fonken

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.