Logo-youngadults-site

Recensie: Tussen twee werelden – Laura Diane

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Tussen twee werelden maakt deel uit van de Magic Kingdom serie en is het tweede boek. Het eerste boek, Tussen twee vuren, werd ook op onze website gerecenseerd en kan je hier lezen.

De cover van het tweede boek past bij het eerste boek. We zien opnieuw hetzelfde kasteel, maar de kleuren zijn anders. Er wordt met wat donkerdere kleuren (blauw) gewerkt. Ook staat er opnieuw een kaart in van het park. Wat bovendien heel erg tof is, is dat Laura Diane een korte samenvatting geeft van Tussen twee vuren aan het begin van het boek. Het is altijd tof als dat gedaan wordt, want niet iedereen herinnert zich het eerste boek nog even levendig.

Natuurlijk zijn er op het einde van het boek opnieuw de ‘easter eggs’ en verwijzingen te vinden. Een goede toevoeging aan het verhaal. Als je ze niet zelf allemaal ontdekt hebt, worden ze dus goed uitgelegd aan het einde van het boek.

Verhaal

Het verhaal speelt zich opnieuw af in het Magic Kingdom, het Disneypark waar duizenden mensen worden opgevangen na een orkaan. In het Magic Kingdom laait het verzet steeds verder op. Wanneer de raad van bestuur hardhandig ingrijpt tijdens een demonstratie, kan niemand Ayla tegenhouden de confrontatie met Alexander Redmond aan te gaan. En dat is wanneer de waarheid op tafel komt. Die zet niet alleen Ayla’s wereld op zijn kop, maar ook die van Owen. Ayla raakt verstrikt in een tweestrijd, die haar dwingt te kiezen tussen wat ze weet en wat ze voelt. En ondertussen liggen de Hyena’s op de loer …

Mening

De personages heb je natuurlijk al leren kennen in het eerste boek. In dit boek is er een grote plottwist en daardoor leer je de personages, beweegredenen en achtergronden nóg beter kennen. Het is ook een plottwist die je als lezer absoluut niet ziet aankomen en het zorgde er meteen voor dat je écht wil verder lezen. De schrijfstijl is opnieuw zeer vlot en beeldend, zoals we ondertussen gewend zijn van Laura Diane.

Het einde van dit tweede boek is weer een open einde en maakt de lezer meteen nieuwsgierig naar hoe het verder zal gaan in het vervolg!

Tussen twee werelden van Laura Diane is een ijzersterk vervolg op Tussen twee vuren, met een plottwist die je niet ziet aankomen en waardoor je echt wel verder wil lezen. Ik kijk alvast uit naar het derde deel in de Magic Kingdom serie en geef het boek dan ook 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.