Logo-youngadults-site

De Hawthorne-broers – Jennifer Lynn Barnes

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De Hawthorne-broers van Jennifer Lynn Barnes heeft de broertjes Grayson and Jameson Hawthorne in de hoofdrol. Beide hebben een eigen verhaallijn. Grayson ontmoet zijn halfzusjes; de tweeling Gigi en Savannah. Hun vader was niet betrokken in het leven van Grayson, maar wel een echte vader voor zijn halfzusjes. Gigi vind het dan ook niet bij hem passen dat hij op zakenreis is gegaan en nooit meer thuis is gekomen. Ze is ervan overtuigd dat hij hen niet heeft verlaten, maar vermist is geraakt. Ze wil haar vader dan ook erg graag terugvinden en gaat naar hem opzoek. Grayson doet alsof hij hun helpt, met als plan hen later te bedriegen omdat zij absoluut niet achter de waarheid mogen komen van wat er echt met hun vader is gebeurt. Maar hoe meer tijd hij met Gigi doorbrengt, hoe moeilijker het voor hem wordt om haar te verraden.

Jameson daarentegen wordt door zijn vader benaderd. Hij was lid van de meest exclusieve geheime club van Londen genaamd ‘The Devils Mercy.’ Aristocraten, politici en buitengewoon rijke mensen gokken in deze club om geld en geheimen. Voordat hij uit de club werd gezet heeft hij zijn ouderlijk huis genaamd Vantage verloren tijdens het gokken. Deze is nu eigendom van De Eigenaar en Jameson’s vader wil het terug. Daarvoor heeft hij de hulp van zijn zoon nodig. Jameson moet ervoor zorgen dat hij de aandacht van De Eigenaar krijgt, lid wordt van de geheime club, en vervolgens wordt uitgenodigd voor ‘Het Spel.’ De winnaar van dit spel mag namelijk uit alle verworven prijzen van het afgelopen jaar zijn prijs kiezen, waaronder Vantage. Jameson gaat samen met Avery deze uitdaging aan. Niet omdat hij zijn vader iets verschuldigd is, maar omdat een echte Hawthorne altijd wil winnen en geen uitdaging uit de weg gaat.

Een nieuw verhaal

De Hawthorne-broers is het vierde deel van de populaire serie genaamd ‘Het Hawthorne mysterie’ van Jennifer Lynn Barnes. Misschien wel beter bekend als ‘De erfenis’. Voorgaande delen volgden elkaar op en vertelden het verhaal van de bijzondere Avery Grambs die miljarden erfden van een man die ze niet kent. Dit deel van de serie is een nieuw losstaand verhaal omdat alle losse draadjes in De laatste zet al bij elkaar zijn geknoopt. Toch is het geen stand alone, omdat dezelfde personages erin voorkomen en je wel de kennis uit de eerste drie delen nodig hebt om de relaties, dynamiek en personages goed te kunnen begrijpen. Het is dus zeker aan te raden om eerst Het Hawthorne mysterie deel 1 tot en met 3 te lezen voordat je aan dit boek begint. Het is niet nodig om je geheugen op te frissen en alle delen opnieuw te lezen.

Grayson en Jameson

Grayson en Jameson zijn de twee middelste zoons van Skye Hawthorne. Ze hebben nog een oudere broer Nash en jonger broertje Xander. Met name Jameson merkt veel rivaliteit tussen de broers onderling. Hij wil graag de beste zijn en vind het vervelend als zijn broers beter, sneller of sterker zijn dan hij is. Hun moeder is niet echt betrokken geweest bij de opvoeding. Ze woonden in hetzelfde enorme huis, maar daar blijft het ook bij. Alle Hawthorne broers hebben een andere vader die niet in beeld is. De jongens zijn dan ook opgevoed door hun opa. Dit was een bijzondere en excentrieke man die veel van zijn kleinkinderen vroeg. Zelfs nu hij overleden is heeft hij nog steeds veel invloed op de jongens doordat zijn opvoeding de jongens heeft gevormd tot hoe ze nu zijn. Het altijd op zoek zijn naar puzzels en geheimen en het nooit opgeven tot ze hebben gewonnen. Ook als dat betekent dat je twintig rondjes achter elkaar in de boksring in elkaar geslagen wordt.

Net iets anders

De Hawthorne-broers is net iets anders dan de vorige delen uit de serie. Naast dat het een ander verhaallijn heeft, heeft dit boek ook dual POV. Je leest vanuit zowel Grayson als Jameson. Dat is natuurlijk ook nodig om het verhaal van beide broers te volgen. Zeker aangezien Jameson in Londen zit en Grayson in de Verenigde Staten. Wat ook nieuw is in dit boek, zijn de sprongetjes die Jennifer Lynn Barnes af en toe naar het verleden maakt waarin de broers nog maar net tiener zijn. Deze scenes laten heel erg goed zien hoe hun opa ervoor gezorgd heeft dat ze zo zijn geworden. Zeer interessant om te lezen dus! Wat is er wel hetzelfde gebleven? De vele raadsels, puzzels en geheimen. Ook zitten er wederom een aantal plottwists in, alhoewel deze minder schokkend zijn dan sommige plottwists uit de vorige delen.

Conclusie

Persoonlijk vind ik dat dit deel niet kan tippen aan de originele trilogie, maar het is nog steeds een waanzinnig leuk boek. De schrijfstijl is heel prettig en het heeft korte hoofdstukken waardoor het vlot leest. Ik kijk dan ook erg uit naar het volgende deel in de serie. Deze is nog niet officieel aangekondigd, maar er stonden drie extra boeken op de planning waarvan dit de eerste is. Het boek eindigt op een manier die uitnodigend is voor een vervolg. Ik verwacht dan ook dat deze in september 2024 uit zal komen. De Hawthorne-broers van Jennifer Lynn Barnes krijgt van mij 4,5 ster.  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sandra Fonken

Sandra Fonken

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.