Logo-youngadults-site

Deze young adult boeken verschijnen in september 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het schooljaar gaat weer van start. Gelukkig komen er ook heel wat nieuwe boeken uit in september. In dit artikel geven we je een overzicht!

See you on Venus

Eerst het boek, dan de film? Dan moet je zeker eerst See you on Venus van Victoria Vinuesa lezen voor je de verfilming bekijkt. Al is het nog niet helemaal duidelijk waar je de film bekijkt in de lage landen.

Mia heeft een hartaandoening, maar bang om dood te gaan is ze niet. Waar ze wel bang voor is: het opsporen van haar biologische moeder in Spanje. Toch wil ze voor haar volgende operatie de vrouw ontmoeten die afstand van haar heeft gedaan.
Kyle was altijd een feestbeest – tot zijn beste vriend omkwam bij een auto-ongeluk. Zijn leven wordt nu beheerst door schuldgevoel, en daar wil Kyle wanhopig graag aan ontsnappen.
Als Mia en Kyle elkaar ontmoeten, besluiten ze samen naar Spanje te reizen. Zij om antwoorden op haar vragen te vinden, hij voor berusting en zelfacceptatie. Heeft het lot hen bij elkaar gebracht om hun beeld van liefde en de dood voor altijd te veranderen?

Het boomhuis in het bos

Fan van de boeken van TJ Klune? Na Het weeshuis in de azuurblauwe zee en Het gefluister achter de deur verschijnt er komende maand een nieuw boek van de auteur.

In een klein huis, gebouwd in boomtoppen, wonen drie robots: de vaderlijke androïde Giovanni Lawson, de prettig sadistische verpleegmachine Ratched en de kleine Rambo. Victor Lawson, een mens, woont er ook. Ze vormen een gezin, en ze leven er verborgen en veilig.

Op de dag dat ze een onbekende androïde met het label ‘hap’ repareren, hoort Vic voor het eerst over een gedeeld duister verleden van Hap en Gio – een verleden waarin ze op mensen jaagden. Wanneer Hap per ongeluk robots uit Gio’s vroegere leven informeert over hun verblijfplaats in het bos, is het gezin niet langer veilig. Gio wordt gevangengenomen en teruggebracht naar zijn oude laboratorium.

Samen met de rest van zijn samengestelde gezin gaat Vic op reis om Gio te redden van ontmanteling, of erger nog, herprogrammering. Onderweg, verscheurd door tegenstrijdige gevoelens van verraad en genegenheid, moet Vic voor zichzelf beslissen: kan hij de liefde van Hap accepteren?

De leerling van de heks

Bij uitgeverij Hamley Books verschijnt er een nieuw boek van auteur K.T. Sterling. De Leerling van de Heks is het apart te lezen tweede deel in de novellereeks Dochters van Fae.

In deze moderne hertelling van Rapunzel woont de jonge Rozella afgezonderd van de buitenwereld, met enkel een pratende kat als gezelschap en de heks Corrighane die haar lesgeeft. Elke dag leert ze haar magie op de juiste manier te gebruiken, maar de druk die haar wordt opgelegd is te groot. Tot ze op een dag inziet dat ze in een leugen leeft. Samen met de kat weet ze te ontsnappen. Maar er zit nog iets achter haar aan. Iets demonisch.

Dit boek is dodelijk

Maak je klaar voor een nieuwe YA thriller die eind deze maand verschijnt bij uitgeverij Volt kinderboeken. Het boek wordt aangeraden voor de fans van de boeken van Holly Jackson.

Ik zal het meteen duidelijk maken: ik heb Hugh Henry Van Boren niet vermoord. Ik heb niet eens geholpen. In ieder geval niet expres.
Als Hugh, een van de populairste en rijkste leerlingen van de school, dood wordt aangetroffen, slaat de paniek toe onder de anderen. Wie is de moordenaar? Jess Choudhary, een leerling die er alles aan doet om zich voorbeeldig te gedragen en zo haar studiebeurs veilig te stellen, merkt al snel dat dat ze meer betrokken is bij het onderzoek dan ze ooit had kunnen denken. Hugh is op precies dezelfde manier overleden als een personage in een verhaal dat zij geschreven heeft. Dan ontvangt Jess een anoniem bericht: iemand bedankt haar voor de inspiratie.
De tijd tikt, en Jess weet dat ze het mysterie op zal moeten lossen of anders eindelijk iets gemeen zal hebben met Hugh: de dood.

De dievenspelen

Dit boek wordt beschreven als de nieuwe The Hunger Games. Dat belooft. Daarnaast is er blijkbaar ook een verfilming van Lionsgate op komst.

Rosalyn Quest komt uit een legendarische familie van meesterdieven. Hun enige regel: vertrouw niemand. Hoewel het talent om steeds weer uit benarde situaties te ontsnappen haar in het bloed zit, ziet ze toch een andere toekomst voor zich dan stelen. Maar ontsnappen aan haar afkomst, dat lukt haar niet.

Als haar moeder wordt gekidnapt, ziet ze maar één uitweg. Ze moet de Dievenspelen winnen, een dodelijke wedstrijd waaraan alleen de grootste oplichters mee mogen doen. De hoofdprijs: alles wat je maar wensen kunt. Het is dus alles of niets. Om haar moeder te redden, moet ze winnen van haar vroegere aartsrivale en van een gevaarlijk verleidelijke tegenstander…

Er kan maar één winnaar zijn. Wie is de beste dief van de wereld?

Hart van de Duistere

Een nieuw boek van eigen bodem bij Hamley Books: het genadeloze slot van de ‘Vleugels van de dood’-trilogie van Beau Charlotte.

Keizer Silvan ‘de Verhevene’ heeft de halve wereld in zijn macht en richt zich wederom op Nerefel. De opperlieden van het kleine koninkrijk sluiten de handen ineen met Noordse krijgers, maar na een gruwelijk incident staat hun kameraadschap op het spel. En terwijl Brynn en Szarka zich ontfermen over voortvluchtige magiërs, wordt koning Doran gedwongen te kiezen tussen het geluk van zijn enige zoon en de toekomst van Nerefel.

Waar de wind ons brengt

Ook van eigen bodem: een nieuw boek van Cathinca van Sprundel bij Dutch Venture Publishing.

Sinds er vreemde, witte plekken op haar huid verschenen, woont Canta bij meester Antem in de Noordelijke Bossen. Wanneer deze zonderlinge pelsjager onverwacht sterft, onthult hij zijn geheim: de naam van de Noorderwind. Zij krijgt de opdracht om op zoek te gaan naar de verdwenen Westenwind.
Voordat ze het beseft, raakt Canta verzeild in de intriges van het magische Sylfenhof. Samen met het bedelaarsgilde gaat ze de strijd met deze machtsbeluste luchtgeesten aan. Als ze de Westenwind niet op tijd vindt, zal de wereld voorgoed uit balans raken.
Maar wat kan één meisje betekenen tegen de krachten van de natuur?

Whatever it takes

Het vrouwenwielrennen zit in de lift. Ook dit boek draagt zijn steentje bij om vrouwenwielrennen populairder te maken. We volgen namelijk Natália die er alles aan wilt doen om de top te bereiken. Joan de Ruijter schreef eerder ook al Lupus.

Whatever it takes neemt je mee naar West-Brabant. Natália (18) wil koste wat kost de top bereiken in het vrouwenwielrennen. Ze is dan ook in de zevende hemel als ze hoort dat ze samen met haar beste vriendin Demi bij een professioneel team mag komen fietsen. De datagestuurde aanpak van coach Thomas past goed bij het beeld dat Natália van haar lichaam heeft: dat is een soort machine, toch? Demi is het niet met haar eens. Als duidelijk wordt dat Natália en Thomas meer dan alleen hun mensbeeld delen, komt de vriendschap met Demi zwaar onder druk te staan.

Whatever it takes is een zinderende filosofische roman voor jongeren van boven de vijftien jaar. Met dit brutale en eigentijdse verhaal levert Joan de Ruijter kritiek op een mensbeeld waarin data allesbepalend zijn. Het boek sluit nauw aan bij het nieuwe eindexamenonderwerp filosofie voor vwo: mens en techniek.

Stille denker

Met Stille denker schreef de Vlaamse Annick Beyers haar eerste boek voor young adult lezers. Erg uniek: het boek bevat QR-codes naar videofragmenten die bepaalde scènes tot leven brengen.

De vijftienjarige Maya is een vrolijke en sociale meid. Tijdens de herfstvakantie trekt ze samen met de familie Vandevel naar hun vakantiehuisje in Finland om er op hun drie jonge kinderen te passen. Terwijl Ron en Sari Vandevel een congres bijwonen, vermaakt Maya zich prima met Lisa, Robbert en Chloé. Tot er vreemde dingen beginnen te gebeuren in het huis en het onbewoonbare vissershuisje. Voetstappen op de vloer, een mysterieuze lichtgloed, verdwenen appels… Maya voelt dat iemand hen in de gaten houdt… Maar wie is die persoon en wat is hij van plan?

‘Stille Denker’ vertelt het verhaal van twee jonge mensen die erg verschillend zijn, maar ook op elkaar lijken. Maya is eerder extravert en ondernemend, Tygo is een introverte denker. Beiden zijn op zoek naar verstilling in een wereld die draait om drukte en prestatie. Tegen de setting van de prachtige Finse natuur leren ze elkaar en zichzelf een stuk beter kennen.

Naar welke young adult boeken die in september 2023 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.