Logo-youngadults-site

12x nieuwe Young Adult boeken in juli 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het begin van de zomer ingaan met een nieuwe stapel Young Adult boeken? Hier vind je alvast de nodige inspiratie! Deze boeken zijn namelijk vanaf komende maand te vinden in de boekhandel.

Cursed crowns

Het is eindelijk zo ver: het vervolg op Twin Crowns verschijnt in een prachtige limited edition met kleur op snee bij Harpercollins.

Cursed crowns - nieuwe young adult boeken in juli 2023

Tweelingkoninginnen Wren en Rose hebben hun kroon opgeëist, maar niet iedereen is daar blij mee. Om de harten van de mensen te veroveren begint Rose aan een koninklijke rondreis door Eana. Door een ontmoeting met een doodgewaande man komt ze er echter achter dat er meer geheimen in het koninkrijk zijn dan ze dacht.
Wren vindt de hele reis tijdverspilling. Zij knijpt er stiekem tussenuit naar het ijskoude noorden, om hun gevangengenomen grootmoeder Banba te redden. Alarik, koning van het noorden, doet haar in ruil voor Banba’s vrijlating een dodelijk, magisch voorstel. In haar wanhoop stemt Wren in, maar dit heeft verstrekkende gevolgen. Als kort daarop een oude vloek herleeft, moeten de zusjes de krachten bundelen om het koninkrijk te redden. Maar dat is nu net niet hun sterkste kant…

Bijna alles is wit

Bij Ambilicious verschijnt Bijna alles is wit van Edith Bronkhorst die van haar leerlingen ideeën kreeg om in dit boek te verwerken.

Bijna alles is wit  - nieuwe young adult boeken in juli 2023

Derdeklassers op een College in de Rotterdamse binnenstad. Soukaina heeft veel aan haar kop: ze piekert over haar verdwenen vader. Ze mist hem vreselijk, maar mag van haar moeder niet over hem praten. Hoe kan ze hem dan toch vinden? Hebben de mysterieuze e-mails die ze ontvangt hier iets mee te maken? Eigenlijk kan ze er geen liefdesperikelen of ruzies bij hebben, maar dat is toch wat er gebeurt. Edinho is in stilte verliefd. Op de atletiekbaan is hij in zijn element en blinkt hij uit, maar stoer doen op school is andere koek. Gaat hij stappen zetten, of … Geholpen door haar volgzame vriendinnen kiest de bitchy Stephanie Soukaina uit als pestmikpunt. Waarom eigenlijk? De schoolleiding pikt de ruzies niet en pakt de leerlingen aan. Tijdens de schoolreis naar Parijs valt alles op z’n plek in dit eigentijdse verhaal vol grappige voorvallen.

Jimi Fender Johnson

Een nieuw boek van Buddy Tegenbosch, daar kunnen we niet anders dan ontzettend naar uitkijken! Dit muzikaal boek speelt zich af rond de gebeurtenissen van 9/11.

Jimi Fender Johnson - nieuwe young adult boeken in juli 2023

Jimi leeft voor muziek. Na een repetitie met zijn band heeft hij een mysterieuze ontmoeting met een vrouw die hem waarschuwt: als hij de trap op gaat, reist hij terug naar het verleden. Om terug te keren naar het heden zal hij een persoonlijke en intense opdracht moeten vervullen.

Jimi besluit de sprong te wagen en belandt in het New York van 10 september 2001. Met behulp van muzikale aanwijzingen en een onverwachte bondgenoot in de vorm van de kleurrijke Mateo ontdekt Jimi wat hem te doen staat.

Zijn opdracht brengt hem naar de bovenste verdieping van het WTC, op de ochtend van 9/11. Lukt het hem zijn taak te volbrengen? En weet hij de wolkenkrabber op tijd te verlaten?

Een van ons is terug

Het derde deel in de serie die begon met Een van ons liegt komt er binnenkort aan bij Best of YA! Ook dit boek belooft weer erg spannend te worden.

Een van ons is terug - nieuwe young adult boeken in juli 2023

Sinds het overlijden van Simon is het leven niet gemakkelijk op Bayview High. Eerst moesten de Vier van Bayview bewijzen dat ze geen moordenaars waren. Toen moest een nieuwe generatie het opnemen tegen een wraakzuchtige copycat. En nu begint het drama weer van voren af aan.

Als er een mysterieus billboard op school verschijnt metde boodschap: TIJD VOOR EEN NIEUW SPEL, BAYVIEW, lijkt dit een slechte grap. Maar wanneer een leerling verdwijnt, is het duidelijk dat dit ‘spel’ bittere ernst is geworden – en niemand begrijpt de regels.

Iedereen kan een doelwit zijn. En met de onverwachte terugkeer van een oude bekende naar Bayview begint het dodelijk te worden. Simon had gelijk over geheimen – ze komen uiteindelijk allemaal uit. En Bayview heeft nog steeds heel veel te verbergen.

Uit mijn bunker

Een erg ontroerend en actueel boek is Uit mijn bunker van Astrid Witte dat vanaf eind juli in de boekhandel te vinden is.

Uit mijn bunker - nieuwe young adult boeken in juli 2023

Na een ongeluk komt Tom in een rolstoel terecht. Hij wordt depressief en verdwijnt het liefst in zijn gamewereld. Dan ontmoet hij via internet een meisje dat in Oekraïne woont, waar op dat moment oorlog is. Zijn pogingen om haar te helpen mislukken, tot hij beseft dat hij de wereld niet in zijn eentje kan redden.

De geheimen van Maxton Hill College

Maxton Hill College gelezen? Goed nieuws: komende maand verschijnt ook het tweede deel in limited edition!

Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?

Stad van geesten

Nog een andere limited edition die uitkomt is een jeugdboek van V.E. Schwab, namelijk Stad van geesten. Zo is er onder andere een bedrukt boekblad, zilverfolie en illustraties in het binnenwerk.

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

De donkere kroon

Ook De donkere kroon van Sarah J. Maas, het tweede deel in de serie, verschijnt komende maand in limited edition.

Celeana Sardothien – sterk en dodelijk gevaarlijk, maar ook kwetsbaar… Ze is een sluipmoordenares met een mysterieus verleden en het enige wat ze wil is haar vrijheid. Dan wordt tegen haar wil betrokken bij de strijd tegen het kwaad dat haar wereld bedreigt, een strijd die haar meer leert dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

A touch of darkness

Bij Zomer & Keuning verschijnt de Nederlandstalige versie van het fantasyboek A touch of darkness voor de fans van Griekse mythologie. Het is het eerste deel in de serie van Scarlett St. Clair.

Persephone is de godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te kunnen leiden als doodgewone journalist. Dan ontmoet ze Hades, de god van de Dood. Hij stelt haar voor een onmogelijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Haar geheimen staan op het punt onthuld te worden wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden…

Nieuwe Engelse boeken

Wat heeft juli nog meer in petto? Voor fans van Bridgerton is er Bellegarde van Jamie Lilac, een historische rom-com met een moderne twist. Fantasyliefhebbers kunnen dan weer verdwalen in House of Roots and Ruin, het tweede deel in de Sisters of the Salt-serie. Tot slot is er ook A guide to the Dark van Meriam Metoui, een paranormale YA mysterie.

Naar welk nieuwe Young Adult boeken in juli 2023 kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.