Logo-youngadults-site

Recensie: Catch – Elvin Post

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Catch is de tweede jeugdthriller van de schrijver Elvin Post. Het is de eerste die ik lees. Ook deze jeugdthriller maakt deel uit van de politie-niet-betreden-reeks.

De cover spreekt meteen aan! Je ziet een meisje op haar smartphone kijken en ook berichtjes die verzonden worden. We zien ook het silhouet van een jongen. Deze cover is zeer uitnodigend en past goed bij het thema van het boek. Ook binnenin het boek begint elk hoofdstuk met een tekening van een smartphone.

Het verhaal

Catch gaat over Roos die Noah via de datingapp Catch leert kennen. Ze hebben elkaar nog nooit gezien, maar toch begrijpt hij haar als geen ander. Roos wil dan ook zeer graag een keertje afspreken!

Intussen wordt er in de stad voor de tweede keer in korte tijd een meisje van Roos’ leeftijd vermoord. De politie vermoedt dat de dader zijn slachtoffers via Catch benadert. Kan Roos Noah nog vertrouwen? Of maakt ze een grote vergissing door met hem af te spreken?

Mening

De schrijfstijl van Elvin Post is zeer toegankelijk en vlot. Je zit vanaf de eerste pagina in het verhaal. Tijdens het verhaal weet hij op de perfecte momenten wendingen te geven die de spanning nog verder weten op te bouwen. Zelf heb ik enkele keren gedacht te weten wat er ging gebeuren, maar ik zat toch mis.

Na ieder hoofdstuk wil je als lezer ook zeer graag verder lezen om te weten te komen wat er gaat gebeuren. Het verhaal is geschreven vanuit de ogen van Roos, wat ervoor zorgt dat je dus heel goed meeleeft met Roos en haar beslissingen goed kan begrijpen. Post weet Roos zeer sterk neer te zetten, alsook de andere personages zijn perfect neergezet.

Conclusie

Catch is echt een steengoede jeugdthriller. Je zit er meteen in en het leest als een trein. Het verhaal houdt je tot het einde in spanning! Ik geef het 4,5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.