Logo-youngadults-site

Recensie: Ik zie je bij het meer – Carley Fortune

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ik zie je bij het meer van Carley Fortune

Mijn eerste kennismaking met deze schrijfster! Over haar vorige roman Elke zomer daarna had ik heel veel positieve verhalen èn posts gelezen dus ik was enorm benieuwd naar haar nieuwste boek Ik zie je bij het meer. Zal Carley Fortune mijn nieuwe favoriete schrijfster worden?

Het verhaal

Tien jaar geleden brachten Fern en Will een magische dag met elkaar door. Een dag vol openhartige gesprekken en chemie. Maar omdat ze beiden niet vrij waren om een stap verder te gaan sloten ze een pact; om precies een jaar later elkaar weer te ontmoeten. Bij het resort van Ferns moeder; ik zie je bij het meer! Fern kwam, Will niet. 

Nu, bijna een decennia later, is haar moeder overleden en is Fern eigenaar van het resort. De plek die ze niet over wilde nemen, waar haar ex de manager is, iedereen haar kent en zij zich niet kan verstoppen. Terwijl ze haar best doet haar moeders levenswerk te redden en alle ballen in de lucht te houden, staat Will in eens voor haar neus. De man die niet kwam opdagen en die ze niet uit haar hoofd kon krijgen, was als consultant door haar moeder ingehuurd om het resort weer winstgevend te krijgen. Kan ze Will vertrouwen? En wat wil ze voor haar toekomst? 

Cover

Ondanks dat de cover van Ik zie je bij het meer vrij eenvoudig en rustig is, is het er een die je aandacht trekt. Door de kleuren, de afbeelding en de zin ‘Durft Fern een sprong in het diepe te wagen?’ was ik erg benieuwd naar het verhaal! 

Schrijfstijl

Het verhaal van Ik zie je bij het meer speelt zich afwisselend af in het heden en verleden. Daardoor weet je niet gelijk wat er tien jaar geleden precies tussen Fern en Will is gebeurd maar krijg je stuk je bij beetje meer beeld bij het verhaal. Dat houd je gedurende het verhaal ook nieuwsgierig. De personages zijn goed neergezet; maar omdat je vanuit de ogen van Fern leest, krijg je met name van haar een goed beeld. Wat zij voor persoon is, welke karaktereigenschappen maar ook wat haar worstelingen zijn. Dit gecombineerd met de beeldende en sfeervolle schrijfstijl van Carley Fortune zorgen ervoor dat je Ik zie je bij het meer ingezogen wordt. Een verhaal over liefde, dromen, verantwoordelijkheid en je eigen weg zien te vinden.

Dat Will en Fern binnen 24 uur zo’n sterke connectie hadden en dat de afwezigheid van Will een jaar later zo’n grote wond zou achterlaten bij Fern vond ik in basis niet heel geloofwaardig. Maar doordat Carley Fortune het verhaal van Ik zie je bij het meer zo mooi opbouwt, voelt het ook heel hoopvol en liefdevol. Dat twee mensen een zo innige connectie kunnen voelen voor elkaar. Wat het daarnaast heel echt maakte, was dat ze ook echte gesprekken met elkaar aan gingen. Dat Fern ook aan Will laat weten, dat hij haar diep gekwetst heeft. En ze door deze diepgaande gesprekken misschien weer de connectie voor elkaar gaan voelen. 

Conclusie

Ik zie je bij het meer is heerlijk leesvoer voor tijdens deze zomerse dagen. Pak een glas drinken, plof neer in je tuinstoel en geniet van dit fijne verhaal vol liefde. Van mij krijgt dit boek 4 sterren en ik ga ook zeker haar eerdere boek lezen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Debbie Jonker

Debbie Jonker

Debbie woont samen met haar vriend en twee honden in Zwolle (daar waar de mooiste boekwinkel staat!). In het dagelijks leven werkt ze als beleidsadviseur en projectleider. Er gaat geen dag voorbij of ze leest; op elke bank of tafel in huis ligt wel een boek. Haar favoriete genres zijn YA, Feelgood en Romans.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.