Logo-youngadults-site

De vijf die blijven – Holly Jackson – recensie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Toen ik aan dit boek begon had ik niet erg hoge verwachtingen. Ik was benieuwd, maar verwachtte er niet te veel van, maar dit boek heeft me echt weten te verrassen.

Het verhaal

De achttienjarige Red en haar vrienden gaan op voorjaarsvakantie naar de kust. Hun camper zit vol en de stemming zit er goed in. Totdat de camper op mysterieuze wijze opeens tot stilstand komt in niemandsland. Terwijl de wielen een voor een kapot worden geschoten, beseft de groep dat er geen sprake is van een ongeluk. Er zit een scherpschutter daarbuiten, en hij heeft het op een van hen gemunt. Iemand uit de groep heeft namelijk een geheim waar de schutter een moord voor zou plegen.

Het is het begin van een kat- en muisspel waarin de zes vrienden wanhopig op zoek gaan naar hulp. Verborgen geheimen komen aan het licht en er heerst een dodelijke spanning binnen de groep. Er is maar één ding zeker. Niet iedereen zal deze nacht overleven.

Personages

Dit boek heeft zes belangrijke personages. De jongeren die in de bus zitten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en tijdens het boek kom je achter steeds meer dingen. Ik vond het heel interessant gedaan. Zeker omdat ze allemaal in een kleine ruimte zaten en hun gedachtes en persoonlijkheden eigenlijk zijn waar het boek om draait.

Thema’s

Een belangrijk thema in dit verhaal is de dood. Iedereen kent zijn eigen verliezen en de dood ligt het hele boek lang op de loer. Ik vond dat er soms niet heel erg diep ingegaan werd op bepaalde dingen, maar ze kwamen dan wel vaker terug. Dit was juist wel interessant, doordat ik me daardoor af ging vragen of het met een reden was. Of er ergens een geheim verstopt zat tussen de regels, wat je niet wist maar wel kon opmerken.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van dit boek vond ik best fijn. Het las heel snel en ik had vaak wel zin om door te lezen. Het boek is makkelijk binnen een paar dagen uit te lezen.

Conclusie

Ik ging dit boek in met weinig verwachtingen. Terwijl ik het boek las was ik ook nog niet helemaal ondersteboven, maar ik vond het wel leuk om te lezen. Het laatste deel zorgde ervoor dat mijn hele visie over het boek verranderde. Door wat er gebeurde, ging ik terugdenken naar bepaalde gebeurtenissen in het boek en leken sommige dingen opeens een diepere betekenis te krijgen en dat vond ik erg goed gedaan. Daarom geef ik het boek vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.