Logo-youngadults-site

Tips voor de Koningsdagmarkt

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is bijna weer Koningsdag en dat betekent dat er veel festivals zullen zijn maar ook veel vrijmarkten! Dit is het ideale moment om op zoek te gaan naar boeken. Waar moet je op letten bij het kopen van boeken? Ik geef je een paar tips!

Tips

  • Als eerst moet je bedenken hoe mooi je wil dat de boeken zijn. Wil je dat ze prachtig zullen staan in je boekenkast of maakt dat je niet zo uit en wil je dat je het gewoon kan lezen maar maakt het je niet uit hoe het boek erbij hangt? Als je dit van te voren bedenkt kan je op die manier gaan speuren naar boeken.
  • Spreek een bepaald budget met jezelf af en zorg ervoor dat je genoeg kleingeld bij je hebt. Pinnen is er meestal niet bij op de vrijmarkt, dus spaar van te voren wat kleingeld op. Wanneer je jouw gekozen bedrag bij je hebt kan je daar niet van afwijken want meer heb je gewoon niet bij je!
  • Neem een goede stevige tas mee (of meerdere). Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tas halverwege uit elkaar valt of je helemaal geen tas bij je hebt.
  • Ga op tijd. Dan zullen de beste boeken er nog zijn. Zorg ervoor dat je de eerste bent. Toen ik op de markt zat weet ik nog dat er al mensen met een zaklamp waren, voordat de zon opgekomen was. Zo vroeg hoef je waarschijnlijk ook niet te zijn, maar kom niet nog een keer aan als de markt al bijna af is.
  • Als laatste, wees niet te kieskeurig als je echt wat boeken wil kopen. In een boekenwinkel kan je er vanuit gaan dat er veel keus is, maar op de markt is er een grote kans dat die er niet is. Als je wel op zoek wil gaan naar specifieke boeken is dat ook prima, maar houd er dan rekening mee dat je met lege handen thuis kunt komen.

Hopelijk vind je wat pareltjes op de markt en in ieder geval een hele fijne Koningsdag!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.