Logo-youngadults-site

Recensie: Otis’ redding – Mirjam Mous

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een tijdje terug kwam het nieuwste boek van Mirjam Mous uit: Otis’ redding. Mirjam Mous is een zeer bekende Nederlandse schrijfster, onder andere van Boy 7. Hieronder lees je wat ik ervan vond.

De cover

Op de cover zien we een dierenskelet wat meteen de aandacht trekt. De cover is ook grijs met donkerrode letters, wat meteen aantrekt.

Het verhaal

Otis’ redding vertelt het verhaal van Melvin Junior, een urban explorer. Hij is een eenzame jongen die vaak met zijn oudere broer Otis tijd doorbrengt. Samen bezoeken ze stiekem verlaten gebouwen: oude ziekenhuizen, fabrieken, vergeten villa’s waar de tijd lijkt stil te staan… Terwijl Otis foto’s en vlogs maakt, fantaseert Melvin over de mensen die er ooit woonden of werkten.

Recent zijn de twee broers naar Prinsenbeek verhuisd. Otis ontdekt daar in het Liesbos een leegstaande woning die hij het Jagershuis noemt. Een perfecte ‘urbex-locatie’. Hij maakt een filmpje waarin hij vertelt dat ze morgen naar een nieuwe locatie gaan, die hij het Jagershuis noemt.

Maar dan wordt Otis aangereden… Is er opzet in het spel? Heeft het ongeluk misschien met het Jagershuis te maken? Melvin gaat op onderzoek uit en doet een mysterieuze ontdekking. Misschien kan hij Otis nog redden…

Mening

Het verhaal speelt zich af in zowel 2022 als 1977. Boven de hoofdstukken staat het tijdstip, de dag, datum en het jaartal vermeldt. Dit zorgt dat je als lezer heel gemakkelijk weet in welke tijd Melvin Junior zijn tijd doorbrengt. Doordat we ook stukken uit Melvins dagboek te lezen krijgen, is het overzichtelijk om te zien wat hij heeft bijgeleerd.

Deze Young Adult-thriller is geschreven rond het concept urban exploring. Dat maakt dat het iets is wat je niet zeer vaak leest en dus is het een verrassende thriller. Met de meeslepende schrijfstijl is het een zeer spannend verhaal. Ook de wending die het verhaal maakt, zie je als lezer helemaal niet aankomen!

Ook is het hoofdpersonage niet meteen een superstoere jongen, waardoor het meerdere jongeren zal aanspreken. Hij zet alles op alles om zijn broer te redden. Het hoofdpersonage groeit enorm door het verhaal heen. Hij doet ook een heleboel ontdekkingen en komt ook te weten hoe zijn broer over hem denkt en dat zet hem aan het denken.

Conclusie

Otis’ redding is een originele YA-thriller die zeer meeslepend is geschreven. Het verhaal is opgebouwd rond urban exploring en bevat enkele verrassende wendingen. Kortom, een leuk boek dat ik 4 sterren geef.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.