Logo-youngadults-site

Vijf Royalcore boeken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er zijn een hoop verschillende genres binnen Young Adult. Royalcore is een aesthetic die je misschien niet gelijk als genre zal aanduiden, maar er zijn zeker boeken die hierin vallen en je kennis kunnen laten maken met deze aesthetic.

Wat houdt deze aesthetic eigenlijk in? Royalcore is een aesthetic gebaseerd op beelden van West-Europese royalty’s. Het draait om de verfijning van klassieke westerse gedragsnormen. Intelligentie, moraliteit, vaardigheid en elegantie zijn basiskwaliteiten. Visueel concentreert deze aesthetic zich op de kasteel structuur en het omliggende terrein, inclusief tuinen en stallen. 

Om je onder te kunnen dompelen in deze aesthetic heb ik een lijstje opgesteld met vijf boeken die binnen Royalcore vallen.

American Royals – Katharine McGee

Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis! Volg de jonge royals op hun moeilijke weg naar volwassenheid. Wint liefde het van plicht en traditie?

Kroonprinses Beatrice weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe. Eerste reserve prinses Samantha houdt wel van een feestje. Intrigant Daphne doet alles om prins Jefferson terug te winnen. Burgermeisje Nina steelt ongewild de show als ze voor de prins valt. Wint liefde het van plicht en traditie?

De Royals – Verleiding – Erin Watt

De zeventienjarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes –stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.

Dan verschijnt Callum, de rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Royal Horses – De kroon en het hart – Jana Hoch

De zestienjarige Grace heeft niet zo veel met paarden – en nog minder met prinsen en prinsessen. Toch komt haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijk familie precies op het goede moment. Alleen krijgt ze al op de eerste dag ruzie met Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar ervan een geheim te hebben en haalt alles uit de kast om erachter te komen wat het is. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, komt kort na deze aanvaring prins Tristan aan bij het koninklijke buitenverblijf en zet hij Grace’ leven op zijn kop.
Veel te laat beseft ze dat ze verliefd aan het worden is… en ook nog eens precies op een jongen bij wie ze eigenlijk ver uit de buurt zou moeten blijven

De selectie – Kiera Cass

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

The Belles – Dhonielle Clayton (ENG)

Camellia Beauregard is een Belle. In de weelderige wereld van Orléans worden Belles vereerd, want zij beheersen schoonheid. In Orléans worden de mensen grijs geboren, ze worden verdoemd geboren, en alleen met de hulp van een Belle en haar talenten kunnen ze transformeren en mooi worden gemaakt.

Maar het is niet genoeg dat Camellia gewoon een Belle is. Ze wil de favoriet zijn – de Belle die door de koningin van Orléans is uitgekozen om in het koninklijk paleis te wonen, om voor de koninklijke familie en hun hofhouding te zorgen, om erkend te worden als de meest getalenteerde Belle van het land. Maar zodra Camellia en haar zusjes Belle aan het hof arriveren, wordt het duidelijk dat de favoriet zijn niet alles is waar ze altijd van had gedroomd. Achter de vergulde paleismuren leven duistere geheimen en Camellia komt er al snel achter dat de essentie van haar bestaan ​​een leugen is – dat haar krachten veel groter zijn en gevaarlijker kunnen zijn dan ze ooit had gedacht. En wanneer de koningin Camellia vraagt ​​haar eigen leven op het spel te zetten en de zieke prinses te helpen door Belle-krachten op onbedoelde manieren te gebruiken, staat Camellia nu voor een onmogelijke beslissing.

Nu de toekomst van Orléans en zijn inwoners op het spel staat, moet Camellia beslissen – zichzelf en haar zussen en de weg van de Belles redden – of de prinses reanimeren, haar eigen leven riskeren en de gewoonten van haar wereld voor altijd veranderen.

Welke van deze Royalcore boeken ben je van plan te gaan lezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.