Logo-youngadults-site

Recensie: Toen waren er nog vier – Chelsea Sedoti

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Toen waren er nog vier kwam uit in december en maakt deel uit van de ‘Politie niet betreden’ reeks van uitgeverij De Fontein. Ik heb al eerdere enkele boeken uit deze reeks gelezen en was altijd fan. Benieuwd hoe dit boek is? Lees dan verder!

Het verhaal

Vijf jongeren gaan een weekend kamperen in het bos. De volgende ochtend melden vier van hen zich overstuur bij het politiebureau, omdat hun vriendin Maylee is verdwenen. Kan de politie hen helpen?


Maylee’s beste vriendin denkt dat ze ’s nachts verdwaald is. Complotdenker Nolan weet zeker dat ze dood is. De mysterieuze Abigail zegt dat Maylee’s vriendje haar vermoord heeft. En het vriendje? Hij wil een advocaat. Ondertussen tikt de klok door. Wie houdt wat achter? En waarom?

De cover

De cover van het boek straalt meteen mysterieuziteit uit. Je ziet een tent met daarachter vier silhouettes van vier personages…

Mening

Ik vond het in het begin wat wennen aan de manier van hoe het verhaal wordt verteld. Je leest elke keer hoe elk personage ondervraagd wordt door de politie. Op deze manier komt alles uiteindelijk wel samen. In het begin van elk hoofdstuk staat er een vraag die gesteld wordt en dan lees je wat iedereen zegt, soms lees je ook hoe de personages elkaar toch aanvullen. Dat maakte het voor mij soms wat verwarrend en ik heb hier wat minder van genoten, omdat de personages het verhaal echt zelf vertellen.

Het boek heeft een langzame opbouw, maar wordt uiteindelijk wel spannend en dan wil je als lezer echt wel weten wat er gebeurd is met Maylee. Door deze langzamere opbouw leer je de personages wel goed kennen en het blijft leuk genoeg om verder te lezen. Iedere keer als je denkt te weten wat er gebeurd is, blijk je toch weer op een fout spoor te zitten.

Conclusie

Dit boek heeft een trage opbouw, maar is een leuke jeugdthriller voor een wat jonger publiek. Ik geef het boek 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.