Logo-youngadults-site

Deze boeken verschijnen in februari 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een nieuwe maand breekt aan. Benieuwd naar welke nieuwe boeken er komende maand verschijnen? Je ontdekt het in dit artikel.

Sintel en as

Zin in een goed fantasyboek? Dan ben je goed bij het nieuwste boek van Mara Li: Sintel en as. Eerder schreef zij onder andere al Ijzerhart en Half face.

Mijn naam is Sintel va-Assai, de rechtmatige Ká van As. Ze zullen voelen hoe ik brand!’

Van Sintel wordt gezegd dat ze het teken draagt van de Vuurmoeder, de immense vulkaan die het hele koninkrijk As in haar greep houdt. Sommigen zeggen dat ze gezegend is, velen geloven dat ze een heks is die het land kan vervloeken.

Als dochter van de tirannieke Ká weet ze als geen ander dat hun wetten hard zijn, maar dat het leven in As nog harder is. Een koninkrijk dat uit elkaar dreigt te vallen, heeft een standvastige leider nodig.

Maar dan gebeurt wat ze onmogelijk achtte: haar vader valt en zijn moordenaar neemt de troon over. Opgejaagd en op de vlucht gaat Sintel op zoek naar bondgenoten. Is ze in staat om uit handen te blijven van de nieuwe Ká en wie kan ze nog vertrouwen? Eén ding weet ze zeker: dit zijn háár kroon en háár koninkrijk, en die zal ze terugkrijgen, hoeveel bloed daar ook voor moet vloeien.

De vijf die blijven

Heb je de Moordgids voor lieve meisjes-trilogie verslonden? Dan is er goed nieuws voor jou: er verschijnt namelijk een nieuwe boek van schrijfster Holly Jackson. Met De vijf die blijven – de vertaling van Five survive – schreef ze een spannende thriller die zich afspeelt tijdens een vakantie waarin zes vrienden op vakantie vertrekken, maar één van hen zal het niet overleven.

Acht uur. Zes vrienden. Vijf blijven in leven.

De achttienjarige Red en haar vrienden gaan op voorjaarsvakantie naar de kust. Hun camper zit vol en de stemming zit er goed in. Totdat de camper op mysterieuze wijze opeens tot stilstand komt in niemandsland. Terwijl de wielen een voor een kapot worden geschoten, beseft de groep dat er geen sprake is van een ongeluk. Er zit een scherpschutter daarbuiten, en hij heeft het op een van hen gemunt. Iemand uit de groep heeft namelijk een geheim waar de schutter een moord voor zou plegen.

Het is het begin van een kat- en muisspel waarin de zes vrienden wanhopig op zoek gaan naar hulp. Verborgen geheimen komen aan het licht en er heerst een dodelijke spanning binnen de groep. Er is maar één ding zeker. Niet iedereen zal deze nacht overleven…

Rijk van licht en sterrenstof

Een tijdje geleden deden we een leesclub rond het eerste deel van de dystopische trilogie van S. Christina. Komende maand verschijnt het slotdeel in de trilogie!

Na de Nacht van Walgraaf is er complete chaos uitgebroken in Solvenia. In het puin van de oorlog staan heksen en Lozen verder uit elkaar dan ooit. Lara wordt tot haar schrik benoemd tot rijksbestuurder en krijgt de onmogelijke taak om het land weer op te bouwen. Maar ondertussen speelt de duistere heks Kalyna haar eigen spel.

Lara zal voor de laatste keer de strijd aan moeten gaan. Maar om Kalyna te stoppen, zal ze meer moeten opofferen dan haar lief is.

Ik weet dat je liegt

Op zoek naar een fijne jeugdthriller? Dan is Ik weet dat je liegt misschien wel iets voor jou. Wie is verantwoordelijk voor het stelen van een dure rugzak?

Er is een dure rugzak uit een kluisje op school gestolen. Volgens de directeur heeft een van de vier leerlingen die vroeg op school was het gedaan. Maar Nora, Henry, Jack en Maddie beweren van niks te weten. En als geen van hen die dag de waarheid vertelt, zullen ze allemaal geschorst worden.
Durven ze elkaar te vertrouwen, ook al kennen ze elkaar niet zo goed? Lukt het hen om de écht verantwoordelijke persoon op te sporen voordat de laatste schoolbel gaat?

De schaduw van Laela

De schaduw van Laela van Ronald van Assen is het vervolg op De tranen van de eenhoorn en verschijnt komende maand bij Godijn Publishing.

Na de dood van de doortrapte heerser Morissa, en haar al even wrede dochter Ciardha, lijkt er een periode van welvaart aan te breken voor de inwoners van Invisia. Helaas is de voorspoed van korte duur. Er loeren nieuwe gevaren die niet alleen de mensen in hun voortbestaan bedreigen. De verschillende volkeren slaan de handen ineen om een catastrofe te voorkomen. Allianties worden gesmeed, nieuwe vijanden duiken op en oude bondgenoten blijken minder betrouwbaar dan gedacht. Kan het naderende onheil op tijd worden afgewend?

Tussen de regels

Bij Love Books van uitgeverij Volt verschijnt de vertaling van het bekende TikTok-boek The Fine Print, het eerste deel van een trilogie die zich afspeelt in het attractiepark Dreamland.

Rowan Kane is de CEO van Dreamland, dus hij is elke dag bezig om sprookjes tot leven te brengen. Een groot attractiepark, mediabedrijven, meerdere hotels… Alles waar hij nu leiding aan geeft kan zijn eigendom worden, als hij bewijst dat hij de geschikte persoon is om het miljardenbedrijf klaar te maken voor de toekomst.

Zahra Gulian werkt al een tijdje bij Dreamland, en heeft veel creative ideeën over wat er aan het park verbeterd zou kunnen worden. Op een avond schrijft ze in beschonken staat een analyse over waarom één van de duurste attracties van Dreamland een mislukking is, met een voorstel erbij voor wat beter zou kunnen.

Zahra verwacht dat Rowan haar zal ontslaan vanwege haar brutale mail, maar tegen alle verwachtingen in biedt hij haar een toffe nieuwe baan aan. Rowan blijkt een nog lastigere baas dan Zahra al had gedacht. Hij is bot, veeleisend, en gewend om altijd zijn zin te krijgen. Zal Zahra hem kunnen laten zien dat er dingen zijn die belangrijker zijn dan geld?

Engelse releases

Er verschijnen ook heel wat nieuwe Engelse boeken. We lichten er hier drie uit die onze aandacht hebben getrokken. Zo verschijnt het debuut van Edward Underhill. In Always the almost volgen we transjongen Miles Jacobson die twee goede voornemens heeft: zijn ex-vriendje terugwinnen én een befaamde pianowedstrijd winnen. Voor de fans van Foul Lady Fortune komt Chloe Gong komende maand met Last Violent Call, waarin twee novelles staan die zich afspelen rond de gebeurtenissen van Foul Lady Fortune. Tot slot kan je binnenkort ook naar de boekhandel voor These Infinite Threads van Tahereh Mafi, het vervolg op This Woven Kingdom. Wie de boeken van Tahereh Mafi liever in het Nederlands leest, hoeft gelukkig niet al te lang te wachten. De vertaling verschijnt namelijk in april bij Blossom Books en kost slechts €13,99.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.