Logo-youngadults-site

Leesclubverslag: Heks van vuur en oorlog

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De afgelopen weken vond de eerste leesclub van Young Adults plaats. Die stond volledig in het teken van Heks van vuur en oorlog van S. Christina, dat een tijdje geleden verscheen bij Rebel Books. Samen met 25 lezers bespraken we deze YA fantasy. In Heks van vuur en oorlog volgen we het leven van de zestienjarige Lara die te horen krijgt dat ze een heks is in een wereld waarin magie verboden is. Met alle macht probeert ze haar krachten te onderdrukken, maar dat is moeilijker dan gedacht. Samen met haar lotgenoten start ze een verzet tegen onderdrukking en ontdekt ze duistere familiegeheimen.

De cover

Over de cover waren alle lezers het eens: de cover is erg duister en nodigt je uit om het verhaal te lezen. Daarnaast passen de kleuren ook goed bij elkaar. “Zonder de flaptekst te lezen geeft het al een magisch gevoel”, aldus Michelle. Ook ontdek je steeds meer in de cover als je er langer naar kijkt, dat vindt ook Wendy: “Naarmate je langer kijkt naar de cover vallen er meer dingen op, zoals de bomen en het silhouet van een persoon.”

Een vlot geschreven boek met een hoofdpersonage waarmee je je kan identificeren

Tijdens de leesclub kwam ook de schrijfstijl van S. Christina aan bod. Dankzij de vrij korte hoofdstukken en niet al te lange zinnen leest het boek erg vlot. Lezer Annette haalt dan ook aan dat, dankzij de schrijfstijl die on the point is, het boek erg toegankelijk is voor jonge lezers. De leesclubdeelnemers vinden ook dat het boek erg goed is opgebouwd. Samen met Lara ontdekken we alles, waardoor het erg spannend blijft. “Je wordt als lezer langzaam meegetrokken in het verhaal, doordat er een aantal plotwendingen zijn die maken dat je door blijft lezen”, aldus Joke. Wel vonden sommige lezers dat het laatste deel van het boek erg snel en abrupt was.

De meeste lezers konden zich het best identificeren met het hoofdpersonage Lara, omdat we over haar het meeste te weten komen. Daardoor voel je met haar mee. Je leert daarnaast ook veel over haar familiegeschiedenis. Toch waren ook lezers die zichzelf minder konden identificeren met Lara en haar eerder een oppervlakkig personage vonden.

Een fantasyboek met een boodschap

In Heks van vuur en oorlog zitten heel wat verwijzingen naar onze maatschappij, wat het boek erg herkenbaar maakt voor lezers. Het gaat namelijk ook over anders zijn en over buitengesloten worden van een groep. Ook haalt Patricia aan dat dit boek als boodschap heeft dat we mensen te makkelijk in hokjes plaatsen. Kim en Wendy zijn het er ook over eens dat dit boek mooi aantoont dat je met samenwerken veel kan bereiken.

Zijn de verwachtingen uitgekomen?

Vooraleer we begonnen met lezen polsten we al een keer naar de verwachtingen die de leesclubdeelnemers hadden over het boek. Er werd vooral veel magie en spanning verwacht, zo vertelt Annette: “Ik verwacht eigenlijk een magisch boek, maar wel een echt coming of age-verhaal!” Voor veel lezers kwamen hun verwachtingen dan ook uit, al hadden sommige lezers nog wat meer magie verwacht.

Onlangs verscheen er ook een vervolg op Heks van vuur en oorlog, namelijk Heks van schaduw en storm. Heel wat deelnemers gaven aan dat ze graag willen verder lezen hoe het afloopt met Lara. Heel wat onder hen hebben het tweede deel zelfs al aangeschaft. “Met zo’n cliffhanger wil je wel weten hoe het afloopt”, aldus Chantal.

Het eindoordeel

Onze leesclubdeelnemers beoordeelden Heks van vuur en oorlog gemiddeld met zo’n 4 sterren. We kunnen dus besluiten dat het een geslaagde eerste leesclub was! Hou de site in de gaten voor de aankondiging van de volgende leesclubs. Zo maakten we vandaag het boek bekend van de tweede leesclub. Ontdek hier hoe je daaraan mee kan doen.

Ontdek alle sociale media posts van de leesclub via de hashtag #youngadultsleesclub!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.