Logo-youngadults-site

Vijf Dark Academia boeken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er zijn een hoop verschillende genres binnen Young Adult. Dark Academia is er een die de laatste tijd veel populariteit heeft gewonnen. Het is misschien beter bekend als een aesthetic, maar deze wordt nu steeds meer in boeken toegepast. Maar wat houdt deze aesthetic eigenlijk in?

De populaire aesthetic draait om klassieke literatuur, het streven naar zelfontdekking en een algemene passie voor kennis en leren. Het ziet er donker, mysterieus en klassiek uit. Geheime genootschappen, studeren en mysterie zijn belangrijke onderwerpen binnen deze aesthetic. Karakters binnen Dark Academia boeken leven vaak geheimzinnige en/of zelfdestructieve levens. Boeken en films die binnen deze aesthetic passen spelen zich vaak op een school af, het liefst eentje die eruit ziet zoals die van Harry Potter.

Om je helemaal onder te kunnen dompelen in deze aesthetic heb ik een lijstje opgesteld met boeken die hierbinnen vallen.

Ace of Spades –  Faridah Àbíké-Íyímídé

Wanneer Devon Richards en Chiamaka Adebayo worden geselecteerd als klassenoudsten op hun eliteschool lijkt hun jaar geweldig te beginnen. Dit zal niet alleen goed staan voor hun toekomstige universiteitsaanmeldingen, maar het zorgt er ook voor dat ze mogen strijden om de afstudeertoespraak te geven. Kort nadat deze aankondiging is gedaan begint iemand anonieme sms-berichten te sturen om geheimen over de twee klassenoudsten te onthullen. Dit zorgt ervoor dat hun hele zorgvuldig geplande toekomst in gevaar komt. Deze sms-berichten stoppen niet en dit verandert al snel in een gevaarlijk spel. Kunnen Devon en Chiamaka dit stoppen voordat dingen dodelijk worden?

The Ravens – Kass Morgan

Kappa Rho Nu is een studentenvereniging die beruchte feesten houdt. Daar staan ze bekend om. Maar iets wat niet veel mensen weten, is dat ze een geheim hebben. Ze zijn een coven van heksen. Vivi Deveraux en Scarlett Winters zitten bij deze coven. Voor Vivi betekent het dat ze een kans krijgt om zichzelf opnieuw te definiëren. Voor Scarlett betekent het dat ze moet opleven tegen haar moeders onmogelijke verwachtingen om de volgende president van Kappa Rho Nu te worden. Scarlett weet dat ze de perfecte kandidaat zou zijn, als ze niet met een bepaald probleem zou zitten. Wanneer Vivi en Scarlett gekoppeld worden voor de inwijding van de society belanden ze in een sinistere wereld van bloededen en verraad.

A Lesson in Vengeance – Victoria Lee

Felicity Morrow is terug op de school waar ze naartoe ging tot haar vriendin overleed. Na een jaar weg geweest te zijn is het nu tijd voor haar om af te studeren. Ze is zelfs weer op dezelfde slaapzaal geplaatst. Waar naar verluid de geesten van vijf meisjes, die allemaal op mysterieuze wijze stierven, zouden spoken. Felicity wil er niks mee te maken hebben en zich focussen op het afstuderen, maar dat is moeilijk op de mysterieuze school. Dan begint de geschiedenis zichzelf te herhalen en is er geen ontsnappen aan de geheimen van de school.

De raven jongens – Maggie Stiefvater

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen van hen die gaan sterven zien. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van.

De helse creaties – Cassandra Clare

De zestienjarige Tessa Gray reist in 1878 terug van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer te vinden. In de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers brengen wat orde, door de wereld te ontdoen van alle demonen. Tessa komt erachter dat ze een zeldzame gave heeft. Ze kan transformeren. Dit blijkt echter een probleem, want er zijn veel figuren die haar gave willen toe-eigenen. Tessa zoekt toevlucht bij de schaduwjagers die haar kunnen helpen haar broer te vinden als zij hen ook helpt. Al snel komt Tessa tot de conclusie dat ze in een dodelijk web verstrikt is geraakt en moet ze proberen hieruit te ontsnappen.

Ken jij nog boeken die erbij zouden moeten op dit lijstje? Laat vooral een reactie achter met welke boeken jij hieraan zou toevoegen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.