Logo-youngadults-site

Recensie: Game on – Cis Meijer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In september ontving ik het boek Game on van Cis Meijer. Ik heb al eerder boeken van deze auteur gelezen en vond die boeken wel tof. Dit boek is de nieuwe uitbreiding van de Politie niet betreden serie. Lees hieronder wat ik ervan vond.

Cover

De cover van Game on sprak me meteen aan, want het ziet er mysterieus uit. Als je binnenin het boek kijkt, zijn de pagina’s die vanuit het perspectief van de dader geschreven zijn, in het blauw gedrukt. Ook de titels zijn elke keer in het blauw gedrukt. Dat is hetzelfde blauw dat op de cover wordt gebruikt. Dat de uitgeverij ervoor kiest om alles in eenzelfde thema te gieten, maakt het aantrekkelijker voor jongeren. De cover past ook perfect bij de Politie niet betreden serie.

Het verhaal

Game on gaat over vijf vrienden (Noor, Sky, Eline, Daan en Jordi) die een mysterieuze uitnodiging krijgen om deel te nemen aan een populair YouTube-spel. De finale zal plaatsvinden  in een afgelegen landhuis.

De uitnodiging blijkt de start van een gruwelijk spel. Wanneer Sky spoorloos verdwijnt, begint het verhaal echt. De andere vier moeten alles op alles zetten om hun vriendin te redden. De grote vraag is: hoever zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?

Schrijfstijl

Vanaf het begin word je meteen meegenomen in het verhaal. Je leert de personages meteen kennen. Cis Meijer heeft in dit boek opnieuw gewerkt met zeer korte hoofdstukken van 2 à 5 pagina’s wat ervoor zorgt dat het enorm vlot leest. Er zit veel snelheid in het verhaal en de constante spanning zorgt ervoor dat je verder wil blijven lezen. Het is dan ook een boek om in één ruk uit te lezen.

Het verhaal wordt grotendeels vertelt vanuit Noors perspectief. Af en toe krijgen we een korte bladzijde vanuit Sky’s perspectief, maar die blijven beperkt.

Ondanks dat het een jeugdthriller is, zitten er toch enkele belangrijke onderwerpen in zoals bodyshaming, armoede, spijt, schuldgevoel, overmatig gebruik van sociale media bij jongeren … Er wordt dus niet enkel een leuk verhaal gegeven aan de lezer, maar het is een verhaal met meerdere belangrijke thema’s.

Conclusie

Game on is een jeugdthriller die je in één ruk uitleest. Een vlotte schrijfstijl met een goede spanningsboog. Van mij krijgt dit boek 4 sterren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.