Logo-youngadults-site

Deze Young Adult boeken verschijnen in oktober 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een nieuwe maand staat voor de deur. Nu het stilaan tijd wordt om onder een warm dekentje op de zetel te kruipen, is het ook het ideale moment om nieuw leesvoer in te slaan! Deze boeken verschijnen komende maand.

Wees Lucie

Blossom Books komt met een nieuw boek in hun shortie-reeks. Eerder verschenen daarin al Het zusje van en het Jonge Jury-winnende De tweede stem. Dit keer is de shortie geschreven door Astrid Boonstoppel, bekend van Dit is hoe het ging en De Academie.

Wees lucie

Wees Lucie is een prachtig verhaal over de bijzondere band tussen Lucie en haar moeder, die er over een veel te korte tijd niet meer zal zijn. Lucie vertelt haar moeder hoe zij het afgelopen jaar heeft beleefd.

Wat gebeurde er met David?

In een andere novelleserie, die van Best of YA, verschijnt ook een nieuw boek. In slechts honderd pagina’s vertelt Henk Hardeman het spannende verhaal van een gezin dat vastzit in een vakantiehuisje.

Wat gebeurde er met David?

Bobbie zit tegen haar zin met haar ouders en zusje Sanne in een vakantiehuisje.  Algauw blijkt het geen toeval dat ze juist in dit vakantiepark zitten: hier is haar  oudere broer David zeven jaar geleden spoorloos verdwenen. Tijdens Bobbies verblijf gebeuren er vreemde dingen, waardoor ze besluit uit te zoeken wat er  destijds met David is gebeurd. Ze krijgt hierbij hulp van vrienden die ze in het  park heeft leren kennen. Om meer te weten te komen over de verdwijning van haar broer, probeert de groep via de oude methode ‘glaasje draaien’ contact te zoeken met Davids geest. Maar dit blijkt niet zonder gevaar…

De bloedzomer van 1997

Nog van eigen bodem: een nieuw horrorverhaal van Danielle Bakhuis, die eerder ook al Clowsnacht en Het huis zonder einde schreef. Een ideaal boek om te lezen tijdens Halloween!

De bloedzomer van 1997

Vijfentwintig jaar geleden werd Westerdam geteisterd door een reeks bloederige  moorden. Er wordt gefluisterd dat Dirtbag het op tieners heeft voorzien. Er wordt ook gefluisterd dat niemand veilig is… Jason, Laura, Alice, Denise, Monica, Edward en Joyce: allemaal zijn ze bang dat zij de volgende zullen zijn. De bloedzomer van 1997 is een ijzingwekkende slasher zonder smartphones, Netflix en internet, maar mét creepy urban legends als Elisa Day en de moordenaar op de achterbank.

De bloedzomer van 1997 is een heerlijk enge Halloween-titel van de queen of horror met gruwelijk mooie zwart-witillustraties van Sophie Pluim.

Doodleuk

Fans van de Moordgids voor lieve meisjes-trilogie van Holly Jackson: opgelet! De novelle in de reeks wordt namelijk ook vertaald en is binnenkort te vinden in de boekhandel. Het boek speelt zich af voor de trilogie.

Doodleuk

Pippa Fitz-Amobi heeft niet echt zin in het moordmysteriefeestje dat een van haar vrienden organiseert. Ze ziet het niet zitten zich uit te dossen in chique avondkleding uit de jaren 1920, en vindt het maar niks dat ze moeten doen alsof het dorp waar ze wonen, Little Kilton, een eiland is dat Joy heet. Maar wanneer het spel eenmaal is begonnen, laat Pip zich volledig meesleuren in de fantasiewereld van intriges, misleiding en moord.
Terwijl Pip de rol van detective speelt, en de identiteit van de moordenaar probeert te ontrafelen met telkens weer een nieuw aanwijzing, is de moord op de fictieve Reginals Remy echter niet de enige zaak die haar bezighoudt.

Het lot van de roos

Zin in een heerlijk fantasyverhaal met weerwolven en vampiers? Dan is Het lot van de roos van K.T. Sterling misschien wel iets voor jou.

Het Lot van de Roos

Isabelle Allard loopt stage bij het Instituut voor Zeldzame en Exotische Ziekten. Ze is rationeel ingesteld en gelooft niet in het bestaan van fae, weerwolven en vampiers. Zelfs niet wanneer ze tijdens haar stage oog in oog komt te staan met een man. Of is het een weerwolf? Tot ze geconfronteerd wordt met haar eigen krachten.

Een web van gevaar en leugens ontvouwt zich rondom haar. Ze moet al snel logica aan de kant zetten om te overleven in een wereld die magischer en dreigender is dan ze ooit had gedacht.

Lark & Kasim beginnen een revolutie

De queer imprint van Querido (Querido Glow) komt met een nieuwe vertaling van een boek van Kacen Callender, onder andere bekend van Dit is best wel een episch liefdesverhaal.

Lark & Kasim beginnen een revolutie

Lark wil schrijver worden en hoopt door veel volgers te krijgen op social media een uitgever voor hun werk te interesseren. Als hun vriend Kasim, met wie Lark de laatste tijd alleen maar ruzie maakt, per ongeluk een thread op Larks Twitter-account plaatst, lijkt hun account te exploderen. De thread gaat over een geheime, onbeantwoorde liefde en om Kasim te beschermen, besluit Lark het spel mee te spelen en te zeggen dat hen de berichten zelf geplaatst heeft. Hun account ontploft. Maar hoe hou je hordes anonieme volgers te vriend? En belangrijker nog: wat betekent het voor de vriendschap met Kasim?
De jeugdromans van Kacen Callender (National Book Award-winnaar) zijn op een vanzelfsprekende manier divers. Met non-binaire personages en thema’s als neurodivergentie, depressie, cyberpesten en polyamorie geeft Callender een inkijk in het gevoelsleven van queer tieners.

Genant!

Ook nieuw in de boekhandel: de vertaling van Diary of a Confused Feminist van Kate Weston uit 2020. Deze verschijnt bij uitgeverij De Fontein.

Gênant

Gênant! is het hilarische dagboek van Kat, die een feminist wil zijn maar ook vol vragen zit. Zo droomt ze ervan dat ‘hot Josh’ haar vriendje wordt, maar is dat eigenlijk wel een feministische gedachte? En waarom zet ze zichzelf toch steeds voor schut op school?
Wanneer hot Josh plotseling uitgaat met haar aartsvijand, Verschrikkelijk Veronica, en Kat onenigheid krijgt met haar vriendinnen, voelt ze zich steeds eenzamer en ellendiger. Hoog tijd om niet alleen in haar dagboek kleur te bekennen.…

Naar welke young adult boeken die in oktober 2022 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.