Logo-youngadults-site

Utrecht verlicht door duizenden boeken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Gisteren begon het Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU) op een spectaculaire manier. Het festival werd namelijk geopend door een straat voor verlichte boeken. Een prachtige boeken rivier. 

De Minrebroederstraat werd volgelegd met boeken waar lichtjes in de omslag waren geplaatst. Maar liefst 10.000 boeken werden hiervoor gebruikt. Het kunstwerk was bedacht door het Spaanse kunstcollectief Luzinterruptus. Deze installatie brengt ook nog een stil protest met zich mee, laat het ILFU weten. Namelijk tegen de effecten van verkeer en vervuiling op het stadsleven. Door lawaai en vervuiling te vervangen door woorden, gedichten, het ruisen van de bladzijden en zacht licht.

Nadat de installatie een avond te bewonderen was geweest, mochten boekenliefhebbers ook een boek mee naar huis nemen.

De voorbereidingen waren al lange tijd aan de gang en dit is het uiteindelijke resultaat. Het ziet er betoverend uit. Was jij erbij? Wat vond je ervan?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.