Logo-youngadults-site

Recensie: 3PAK

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

3PAK is een gratis bundel waarin twee verhalen en een gedichtenbundel staan. Het eerste verhaal is van Chinouk Thijssen, de gedichten van dichter Gershwin Bonevacia en het laatste verhaal van schrijver Daan Heerma van Voss. Je kunt het boek tijdens de boekenwinkel ophalen in de boekenwinkel, de bibliotheek en op school. Het doel van dit boekje is om jongeren te inspireren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn.

You’re next – Chinouk Thijssen

Het eerste verhaal is van Chinouk Thijssen. Zelf heb ik al enkele boeken Thijssen gelezen en vond ik haar boeken altijd zeer vlot lezen. Van dit korte verhaal, You’re next, was ik minder fan, omdat Thijssen bekend staat voor het schrijven van thrillers maar door de korte lengte van het verhaal vond ik dat de spanningsboog te kort was. Toch is het typerende kenmerk van haar verhalen ook hier aanwezig: een goede sfeer die binnen no-time helemaal omslaat.

We volgen drie jongeren die net van een lastminutedeal in Malgrat de Mar aan het genieten zijn. Er wordt al snel een vreemd briefje gevonden met you’re next erop…

Ook als je ze wist – Gershwin Bonevacia

Dichter Gershwin Bonevacia kende ik voor deze bijdrage nog niet. De gedichten die hier gekozen zijn, zijn allemaal zeer toegankelijk geschreven en gaan over de jongeren zelf.

Salaro – Daan Heerma van Voss

Het derde verhaal is van schrijver Daan Heerma van Voss, die ik ook nog niet kende. Zijn verhaal, Salaro, gaat over een toevallige vriendschap tussen een journalist en een bankier, die op zoek is naar een perfect maatpak. Wat is uiteindelijk belangrijker: vriendschap of schoonheid?

Ondanks de mooie woordkeuze en mooie schrijfstijl van de schrijver, wist het verhaal me niet echt te boeien. Ik vind het wel zeker positief dat er literaire verhalen in een bundel voor de jeugd zitten.

Conclusie

Eigenlijk vielen de verhalen in de bundel wel wat tegen. Toch vind ik het idee zeker geslaagd om jongeren te inspireren tot lezen. 3PAK is onderdeel van de Boekenweek van Jongeren die dit jaar plaatsvindt van 16 tot en met 25 september.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.