Logo-youngadults-site

Deze boekevenementen mag je niet missen in september 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nadat er door corona weinig boekevenementen plaatsvonden, vinden er in september 2022 weer heel wat evenementen plaats! Hier vind je een overzicht van evenementen in België en Nederland.

3 september – Kick-off Kubus Permeke – Antwerpen

Op 3 september van 10 tot 16u kan je terecht in het gebouw naast bibliotheek Permeke in Antwerpen. Daar opent namelijk een bibliotheek voor en door jongeren. Op de opening kan je verschillende workshops volgens zoals onder andere rond dj basics, open mic en fotografie. Verder kan je ook de collectie ontdekken, textiel bedrukken in de makerspace en iets komen drinken aan de bar. Het evenement is volledig gratis. Ontdek er hier meer over!

10 september – Young Adult event – Almere

Young Adult Event 2022 - logo

De bibliotheek van Almere organiseert opnieuw een Young Adult event, nadat het vorig jaar een online evenement opzette. Je kan onder andere workshops volgen van Laura Diane Chinouk Thijssen. Daarnaast worden zij ook samen geïnterviewd door TikTokkers @daansbooks en @nietnoah. Vergeet ook niet de leuke stands om merchandise aan te schaffen én een pubquiz! Hier ontdek je alles over het evenement en kan je je aanmelden voor de workshops.

16 september – BoekTok Live – Den Haag

Om de Boekenweek van Jongeren af te trappen vindt het openingsfeest plaats in het Literatuurmuseum in Den Haag. Daar worden de winnaars van het Beste boek voor jongeren bekendgemaakt en kan je ook heel wat workshops volgen. Daarnaast kan je ook de nieuwe tentoonstelling van het Literatuurmuseum bezoeken: Back Street. Het evenement is gratis en vindt plaats van 19u30 tot 22u30. Je kan je ticket hier reserveren.

17 september – Best of fantasy evenement – Amsterdam – uitverkocht

Best of fantasy event 2022

Op 17 september zijn V.E. Schwab, Thomas Olde Heuvelt, Holly Black (online), Lynette Noni, De vertaalzusjes en Tara Spruit te gast op het Best of Fantasy evenement van uitgeverij Boekerij. Dit evenement werd in twee uur uitverkocht dus hopelijk ben jij één van de gelukkigen die een ticket heeft weten te bemachtigen!

18 september – Auteursbezoek V.E. Schwab – Gent

In de Minardschouwburg in Gent komt V.E. Schwab langs op 18 september. Daar wordt ze geïnterviewd en krijgt ze vragen vanuit het publiek. Als je voor 31 augustus je vraag doorstuurt naar schwab@bookznbooze.be maak je zelfs kans om je vraag live op het podium te stellen aan V.E. Schwab. Alle bezoekers gaan ook naar huis met een toffe attentie. De laatste tickets zijn te koop via de website van Minard.

24 september – Flip the page YA bookfest – Breda

Flip the Page YA Bookfest Breda

In Nieuwe Veste in Breda vindt op 24 september het Flip the page YA bookfest plaats. Verschillende auteurs zoals Chinouk Thijssen, Tom de Cock, Jeroen van Unen, Cindy Paul & Renée Zonneveldzullen daarbij aanwezig zijn. Ook zullen enkele internationale auteurs zoals Neal Shusterman, Karen McManus en Kathleen Glasgow erbij zijn via een livestream. Alsof dat nog niet genoeg is kan je ook verschillende workshops volgen! Je leest er meer over via deze link. Daar kan je ook meteen je ticket bemachtigen voor €7,50.

In de loop van volgende maand lichten we ook de evenementen uit die plaatsvinden in oktober!

Dit artikel is niet gesponsord. Staat jouw evenement er (nog) niet bij? Laat het weten via liana@young-adults.nl en we voegen het evenement graag toe aan dit of een toekomstig artikel.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.