Logo-youngadults-site

Recensie: Dromen in Tokio – Emiko Jean

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Toen ik zag dat er een vervolg op Tokio voor altijd uitkwam was ik ontzettend enthousiast. Ik had dat boek met heel veel plezier gelezen en vond het jammer dat ik het uit had. Boeken zoals deze vind je niet vaak. Met een interessant verhaal, makkelijk leesbaar en die voor een glimlach op je gezicht zorgen. Lichtelijk voorspelbaar, maar ook weer niet zo voorspelbaar dat het saai werd. Toen Dromen in Tokio op mijn deurmat viel begon ik gelijk met lezen.

Het verhaal

In Tokio voor altijd komt Izumi erachter dat haar vader de kroonprins van Japan is. Ze komt met hem in contact en gaat naar Japan. In dit tweede deel gaat haar verhaal verder. Ze moet nog steeds om leren gaan met haar prinsessen-status. Het leven als een prinses is niet makkelijk en er worden allerlei dingen van haar verwacht.

Personages

In dit boek zitten veel personages die ook in het vorige deel zaten. Het is leuk om de ontwikkeling van sommige karakters te zien en ze beter te leren kennen. ‘De stralende tweeling’ komt in dit boek ook wat meer aan bod en dat vond ik een goede bijdrage die zorgde voor wat meer diepgang.

Thema’s

Een van de dingen waar het boek op focust is verwachtingen van familie en aan de verwachtingen willen voldoen. Het is heel interessant om te lezen hoe Izumi met deze verwachtingen omgaat. In dit boek leert Izumi een beetje hoe ze ermee om moet gaan door vallen en opstaan en het is mooi om haar zoektocht hiernaar te volgen.

Schrijfstijl

Ik vind dat Emiko een hele fijne schrijfstijl heeft. Het leest heel makkelijk weg, maar het is ook weer niet alsof je een kinderboek leest. In combinatie met een leuk verhaal kan je dit boek in een paar zittingen (of in één als je langer de tijd hebt) uitlezen. Het zorgt ervoor dat je het boek heel makkelijk weer oppakt.

Conclusie

Ik geef dit boek vier sterren. Ik heb er erg van genoten, maar soms vond ik sommige dingen net iets te voorspelbaar of te weinig functie hebben voor het verhaal. Ik raad dit boek zeker aan, maar het is wel belangrijk om eerst Tokio voor altijd te lezen. Ik hoop snel meer van deze auteur te lezen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.