Logo-youngadults-site

Bookstore in the spotlight: Paagman (Leidschendam)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Als echte boekenliefhebber koop ik mijn boeken het liefst in een echte boekhandel. Jij toch ook? Ontdek samen met mij de leukste en mooiste boekhandels in Nederland! Vandaag zet ik Paagman (locatie Leidschendam) in de spotlights!

Paagman heeft vier fysieke locaties (Den Haag (2x), Delft en Leidschendam) en een grote webshop waar al hun artikelen te koop zijn. Naast boeken is Paagman gespecialiseerd in kantoorartikelen, muziek, CD & DVD en heeft de locatie in Den Haag een café.

Ik ben zelf op bezoek gegaan bij de locatie in Leidschendam, in the Westfield Mall of the Netherlands. Als je aan komt lopen, trekt de winkel al meteen de aandacht. De grote P op de gevel met het prachtig opengewerkte witte hekwerk is schitterend om te zien.

Als je binnenkomt, staan er diverse tafels met heel veel boeken per genre. De meeste populaire titels van het moment worden getoond (top 10), maar er is bijvoorbeeld ook een tafel met manga’s (achterin de winkel zijn nog meer manga’s te vinden!). Om sommige boeken zitten handgeschreven wikkels, die vertellen waarom de medewerkers van Paagman deze titel aanraden. Zo leuk!

De twee grote witte trappen aan de zijkant van het pand leiden naar een extra verdieping met studieboeken en andere genres, zoals sport, natuur, reizen en economie. Vanaf deze verdieping heb je een mooi uitzicht over de winkel en de rest van het winkelcentrum.

De winkel is erg lang, waardoor je het gevoel hebt dat je door een eindeloos boekenparadijs wandelt. Per wand is duidelijk aangegeven welk genre hier te vinden is en de voorraad is groot. Mooi dat er overal scanners hangen, waardoor je snel achter de prijs van je boek kunt komen. Het assortiment in de wanden wordt soms uitgebreid met aanvullende tafels. Hierop liggen populaire en momenteel goed verkopende titels (denk aan Heartstopper).

Het pand valt op door de bijzonderheden in de winkel. Zo staat er in het midden van de winkel een gigantisch paars/bruine giraf die met zijn kop door het spiegelplafond steekt. Je kunt hier komen door de ‘normale’ paden te bewandelen, maar ook door een cirkelvormig gat vanaf het begin van de winkel. De giraf zelf wordt omringd door boeken en bookish goodies, want hier is Paagman ook zeker sterk in. Bekers, knuffels en beeldjes, ze hebben het allemaal staan tussen de rijen vol boeken.

Er is in de winkel genoeg plek om rustig rond te snuffelen en er zijn meerdere plekken ingericht om lekker te zitten en boeken te bekijken. De winkel is kleurrijk en oogt gezellig, ik voelde mij direct op mijn gemak.

De Young Adult-wand is groot en heeft veel verschillende boeken staan. Het gaat wel vooral om nieuwere titels, oudere titels zijn minder of niet aanwezig. Je gaat hier dus geen boeken of special editons vinden die al een tijdje niet meer gedrukt worden. Er waren veel Nederlandstalige titels aanwezig, maar ook Engelse titels waren veelvuldig aanwezig. 

Naast de Young Adult-wand is er ook een Fantasy-wand en een speciale wand vol met Harry Potter gerelateerde boeken en goodies. 

Ik vond het bezoeken van deze locatie van Paagman een hele belevenis en heb er echt van genoten! Paagman heeft een mooie winkel met een groot assortiment. Het maakt niet uit binnen welk genre je veel leest, Paagman heeft voor ieder wat wils. Ik zou iedereen dan ook zeker aanraden om de winkel in Leidschendam eens te bezoeken. 

Meer weten over Paagman? Kijk dan even op de site www.paagman.nl. 

Paagman Leidschendam in het kort:

Assortiment: ⭐️⭐️

Uitstraling: ⭐️⭐️⭐️

Bereikbaarheid: ⭐️⭐️⭐️

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Anina

Anina

Anina van As (23) houdt al haar hele leven van lezen en boeken. Hoewel ze geniet van een goede thriller en een liefdevolle roman, blijven YA-boeken altijd haar favoriet. Naast lezen vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn, te sporten, series en films te kijken en is het haar droom ooit een eigen boek te schrijven. In het dagelijks leven werkt Anina als kleuterleerkracht op een basisschool in de buurt van Rotterdam. Hoewel de kinderen in haar klas nog een beetje te klein zijn om zelf te kunnen lezen, vindt ze het geweldig om prentenboeken voor te lezen en de kinderen die het willen te leren lezen. Naast haar baan doet ze de master Educational Needs.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.