Logo-youngadults-site

Get to know: Sophie Jansen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Met welk boek debuteerde je?

Mijn eerste boek heet ‘Volg me’, een verhaal dat gaat over twee jongeren op de middelbare school die erg veel op hun bordje krijgen.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ja zeker! De titel staat nog niet vast. Het nieuwe boek lijkt qua opbouw op mijn eerste boek: weer kies ik twee personages die de hoofdrol spelen. Dit boek gaat het over heel andere problemen: de scheiding van je ouders en een ziekte hebben waar je liever met niemand over praat. Het verhaal speelt zich weer grotendeels af op de middelbare school.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Oeh, moeilijk.. Er zijn zoveel goede Young Adult boeken. Op dit moment:
1. Anna Woltz – De Tunnel
2. Maren Stoffels – Ik zie je tussen de wolken
3. Buddy Tegenbosch – Oog om oog

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Mijn inspiratiebronnen zijn dan toch Carry Slee en Jacques Vriens. Ik vind het zo knap als je veel jongeren aan het lezen krijgt. Zij hebben ook de boeken geschreven die ik vroeger graag las.
Op school hebben we Margje Woodrow, Cis Meijer en Buddy Tegenbosch op bezoek gehad. Zij wisten de leerlingen zo goed te boeien en enthousiasmeren dat deze drie schrijvers op dit moment een enorme inspiratiebron zijn.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ja, ik werk op een middelbare school als docent Nederlands. Hier haal ik ook mijn inspiratie vandaan.

Hield je vroeger van lezen?

Dat wisselde enorm. Toen ik de boeken zelf mocht kiezen, zeker. Vlak voor de zomervakantie ging ik dan altijd naar de bibliotheek en nam ik zes boeken mee voor op vakantie. Het leesplezier nam af op de middelbare school, omdat er toen titels werden verplicht.  

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik hoop dat ik dan nog steeds voor de klas sta, omdat ik daar veel energie van krijg. Daarnaast zou het heel tof zijn als er dan wat meer boeken van mij zijn verschenen.

DILEMMA:

Liever een boek me een ijzersterke openingsscène en een gebrekkig einde of een boek met een gebrekkige openingsscène en een ijzersterk einde?

Dan kies ik toch voor een boek met een gebrekkige openingsscène en een ijzersterk einde. Dit zou mij als lezer meer tevreden achterlaten. Ook zou het einde ervoor zorgen dat ik denk: oh, het is wél een gaaf boek! Je kan beter positief verrast worden dan teleurgesteld, toch?

FUN FACTS

Geboortedatum: 10 april, 1995
Lievelingseten: Sushi of carpaccio
Lievelingsdier: Hond
Ochtend- of avondmens: 100% avondmens!
Teenage crush: Zac Efron
Favoriete serie: Gossip Girl
Favoriete film: The Notebook
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.