Logo-youngadults-site

Romantische boeken om op Valentijn te lezen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is Valentijn: een dag waarop de liefde centraal staat. Vandaar vind je in dit artikel recent verschenen romantische boeken die het lezen waard zijn.

Aan de andere kant van geluk

Beginnen doen we met het nieuwste boek van Nadine Swagerman. Dat kan je vandaag nog nét niet lezen, het boek verschijnt namelijk morgen. Toch is het boek het vermelden waard!

Aan de andere kant van geluk - Romantische boeken om op Valentijn te lezen

Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap.
Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven.

Aan de andere kant van geluk is een verhaal over rouw, angst en verdriet, maar ook over vriendschap, groei en liefde. Over twee meiden die in een van de moeilijkste perioden in hun leven iets heel moois ontdekken.

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld

Nadat we er lang op hebben moeten wachten is het zo ver: het vervolg op Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum. Met dit 512-pagina’s tellende boek kom je Valentijnsdag zeker goed door.

Aristoteles & Dante - Romantische boeken om op Valentijn te lezen

Het ontroerende verhaal gaat precies verder waar het geëindigd was, alsof die tien jaar slechts een korte adempauze was voor de hoofdrolspelers. De lezer wordt wederom direct gegrepen door de poëtische stijl en de meanderende zinnen van Sáenz en is in een klap weer terug in de zomer van 1986, toen Ari & Dante ontdekten dat ze verliefd waren. Een meer dan waardig vervolg dat door de fans ontegenzeggelijk omarmd zal worden.

Blijf zachtjes bij mij

In januari verscheen een nieuwe vertaling van een boek van schrijfster Jacqueline Woodson bij uitgeverij Volt. Het is liefde op het eerste gezicht, maar zou hun omgeving hun relatie wel accepteren?

Blijf zachtjes bij mij - Romantische boeken om op Valentijn te lezen

Prachtige jeugdroman van een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers van dit moment. Jeremiah zit goed in zijn vel. Tenminste, als hij thuis is, in zijn eigen buurt in Brooklyn. Maar nu gaat hij naar een chique middelbare school in Manhattan, waar zwarte tienerjongens nogal opvallen. Daarom is hij verbaasd als hij tijdens zijn eerste week Ellie ontmoet. Zodra hun blikken elkaar kruisen staat de tijd stil en weten ze dat ze bij elkaar horen – ondanks dat zij joods is en hij zwart. Hun werelden verschillen gigantisch, maar dat maakt ze niets uit. Waarom probeert de rest van de wereld hen dan wel uit elkaar te houden?

Romeo & Julia

Een klassieker in een nieuw jasje: dat is de wereldklassieker Romeo & Julia, hertaald door Tiny Fisscher. Het boek is dan al wel wat langer uit dan de andere boeken in dit lijstje: deze klassieker hoort altijd thuis op een dag als vandaag.

Romeo & Julia - Romantische boeken om op Valentijn te lezen

“Zou een roos minder zoet geuren als ze een andere naam zou dragen? Zelfs als je geen Romeo meer zou heten, zou je nog steeds dezelfde verrukkelijke man zijn.” Het wereldberoemde verhaal over Romeo & Julia, verteld door Tiny Fisscher in helder en begrijpelijk proza.

Ivelle

Een goed dystopisch verhaal inclusief liefde kan natuurlijk ook niet ontbreken. Al moet wel gezegd worden dat er veel meer in dit verhaal zit dan enkel de liefde tussen Ivelle en Renzo.

Ivelle - Romantische boeken om op Valentijn te lezen

Groen is angst. Blauw is verdriet. Oranje is blijdschap. In Pagdama vertelt de kleur van je ogen precies hoe je je voelt … De negentienjarige Ivelle ziet het rood van de liefde overal om zich heen. Naar háár heeft er echter nog nooit een jongen met die tint van verliefdheid gekeken. Maar als ze een jaar na hun eerste ontmoeting de charmante Renzo weer tegenkomt, neemt ze een besluit dat alles kan veranderen. Een besluit dat niet zonder risico is …

De falling in love montage

In De falling in love montage spreken Saoirse en Ruby af dat ze een zomer lang gaan daten, maar dat ze er na de zomer mee ophouden. Zo zijn er op het einde geen teleurstellingen en geen gebroken harten, maar de vraag is of ze zich aan die belofte kunnen houden… Schrijfster Ciara Smyth kwam trouwens een tijdje geleden naar Nederland en redacteurs Livia en Louise mochten haar interviewen.

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.
Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

Unwritable

Tot slot mag ook een historisch boek niet ontbreken in dit lijstje. Unwritable van Lotte van den Noort speelt zich af in 1930 in New Orleans.

Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met vermommingen en gevaarlijke missies, waarnaast ze haar grote geheim moet bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins.

Abbigail vecht hard voor haar geliefde stad. Alles lijkt volgens plan te gaan, tot er duistere geheimen aan het licht komen. Een leven als verzetsstrijder is knap lastig, vooral omdat Jae er opeens zo irritant aantrekkelijk uitziet, gebogen over zijn nieuwe typmachine.

Dansen voor beginners

We hebben even moeten wachten op het nieuwste boek van Nicola Yoon, maar net als haar eerdere boeken is Dansen voor beginners een schot in de roos. Een ideaal boek om te bingereaden op Valentijnsdag (of eender welke andere dag).

Dansen voor beginners

Evie gelooft niet meer in de liefde sinds haar vader haar moeder heeft verlaten. Terwijl ze worstelt met haar verdriet om de scheiding, gebeurt er iets vreemds: iedere keer als Evie geliefden elkaar ziet kussen, ziet ze het volledige verloop van hun relatie – vanaf de eerste ontmoeting tot het moment dat ze uit elkaar gaan. Voor Evie bevestigt dit wat zij over de liefde denkt te weten – dat die nooit voor eeuwig is.

Maar dan ontmoet ze de intrigerende Xavier: lang, met dreadlocks en onweerstaanbaar. Durft ze voor de liefde te kiezen, zelfs als ze weet dat het misschien niet voor altijd is?

Welke romantische boeken raad jij nog meer aan om op Valentijn te lezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.