Logo-youngadults-site

Recensie: Catfish Blues – Sara Lövestam

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Catfish Blues

Het verhaal 

Texas is verliefd op zijn populaire klasgenoot André. Om met hem in contact te komen besluit hij een nep-account aan te maken op Instagram en gebruikt hij de foto’s van een knap meisje dat Hilma heet. Zijn plan lijkt te slagen, er ontstaat zelfs een voorzichtige vriendschap. Maar André’s vrienden vertrouwen het niet en dringen aan op een ontmoeting. Wanhopig besluit Texas de echte Hilma om hulp te vragen. Maar ook zij blijkt geheimen te hebben. 

Personages 

De personages in dit boek zijn duidelijk geschetst. De belangrijkere personages hebben iets meer diepgang dan de minder belangrijke personages. Bij de belangrijkste personages is het goed te volgen waarom ze bepaalde dingen doen en op bepaalde manieren reageren. 

Thema’s 

Er zijn verschillende belangrijke thema’s, zoals homoseksualiteit en jezelf anders voordoen dan je bent. Texas doet zich voor als een meisje, omdat hij denkt op die manier wel contact te kunnen leggen met de jongen die hij leuk vindt. Het wordt wel duidelijk behandeld dat dit niet de beste manier is en dat hier consequenties aan verbonden zitten. Wat ik mooi vond was dat er mensen voor hem opkwamen toen de school erachter kwam dat Texas op jongens viel. Er waren wel een paar mensen die even stom deden, maar die hebben later wel hun excuses aangeboden, dus het laat ook groei in die personages zien. 

Schrijfstijl 

In de eerste twee hoofdstukken had ik een beetje moeite met de schrijfstijl. Ik vond dat de zinnen heel raar liepen en had daar last van, maar daarna was ik eraan gewend, of werd het beter. Ik had er in ieder geval geen last meer van. Daarna vond ik de schrijfstijl best fijn. Het las heel makkelijk en ik heb het boek in één dag uitgelezen. Ik kwam er snel doorheen en had zin om door te lezen. 

Conclusie 

Ik vond het een mooi boek. Het was niet te moeilijk en ook niet te diepgaand, maar het was leuk om te lezen. Het was enigszins voorspelbaar, maar er gebeurde ook een paar onverwachte dingen die me verrasten en dat maakte het boek erg leuk. Ik geef het boek drie en een halve ster.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.