Logo-youngadults-site

Een geslaagde middag op YALFU

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver. Na al dat wachten was het tijd voor YALFU. Op dit Young Adult Literatuur Festival was een hoop te zien en beleven. Bij binnenkomst stonden er verschillende kraampjes waar je bookmerch kon kopen. Daar hebben wij (Livia en Louise) natuurlijk eens goed rondgesnuffeld. Er was van alles te vinden. Booksleeves, kaarsen, pins, kaarten en totebags. Allemaal met een boekenthema.

Ciara Smyth op YALFU

Waar we het meest naar uitkeken was ons interview met Ciara Smyth, auteur van De Falling in Love Montage. Wij hadden de eer om haar te interviewen. Ik schreef eerder al een zeer positieve recensie over dit boek. Dit interview werd gedaan via een livestream op Instagram, die terug is te kijken op ons Instagram-account @youngadultsnl.

Tijdens dit interview hebben we verschillende vragen aan Ciara gesteld. We vroegen haar bijvoorbeeld of ze er bewust voor heeft gekozen om het feit dat Saoirse en Ruby op meisjes vallen, niet te behandelen op een manier waarbij andere karakters er problemen mee hebben. Bij andere boeken lijkt het soms alsof het hele boek dan om het overkomen van de ‘problemen’ rond de seksualiteit ligt, maar hier was dat totaal niet het geval. Ciara vertelde dat dit wel een bewuste keuze was. Ze denkt dat dit was wat ze had willen lezen toen ze jonger was. Dat een verhaal rond lesbische karakters op deze manier behandeld werd. Ze wilde gewoon een verhaal schrijven over tieners en de dingen waarmee ze worstelen, een contemporary, en toevallig zijn de karakters lesbisch.

Natuurlijk hebben we nog veel meer vragen gesteld, de rest van het interview kan je terugvinden op ons Instagram-account!

Podiumprogramma YALFU

Na het interview zijn we naar het podiumprogramma gegaan. Daar zagen we host Samya Hafsaoui in gesprek gaan met Taran Matharu, auteur van onder andere de Contender-serie. Daarna schoven Emmelie Arents (auteur van Woestijndief), Pamela Sharon (auteur van Wie ik gisteren was) en Lisa van Campenhout (auteur van Bijna echt) ook aan voor een interview.

Na een korte pauze verscheen Ciara Smyth op het podium om geïnterviewd te worden door Samya Hafsaoui. Er volgde een leuk gesprek tussen de twee, waarna er ook nog tijd was voor wat goede vragen uit het publiek.

Als laatste gast verscheen Angie Thomas via een liveverbinding. De schrijfster van The Hate U Give, De roos uit het beton en Blackout was heel enthousiast om deel te zijn van YALFU en gaf uitgebreide antwoorden op de vragen die haar gesteld werden, terwijl haar hondje enthousiast blafte op de achtergrond. Het was een erg leuk interview.

Signeersessies

Toen het podiumprogramma afgelopen was, was het tijd voor de signeersessies. Er was tijd om de boeken die je nog niet had te kopen en daarna gelijk in de rij te gaan staan om het te laten signeren. Natuurlijk hebben wij ons boek laten signeren door Ciara Smyth. Al met al vonden we het een geslaagde dag, we hebben er erg van genoten. Ben jij ook geweest? Wat vond jij het leukst?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.