Logo-youngadults-site

Get to know: Inge Sleegers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze week een interview met Inge Sleegers.

Met welk boek debuteerde je?

De kilte van een Zomernacht, een paranormale YA.
Wanneer Emily, Lara’s beste vriendin, een ouijabord meebrengt op hun klasfeestje eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe.
Nu zit Lara met een kwaadaardige geest opgescheept. Hoe raakt ze van hem af? En is Daniel wel zo slecht?

Het verhaal is spannend, maar net zo goed teder en emotioneel. Ook zit er een vleugje romantiek in. Het is een boek over geesten oproepen dat net een beetje anders is dan anders.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen

In mei verschijnt het eerste deel van een dystopisch tweeluik bij Hamley Books: ‘Wereld zonder water’. Het verhaal combineert twee thema’s die me nauw aan het hart liggen: de klimaatopwarming en vrouwenrechten.

In de wereld van de achttienjarige Nimue is water een schaars goed. Haar thuisstad Atlantis is een van de laatste menselijke nederzettingen met drinkbaar water. Na de Grote Wateroorlog voerde het nieuwe regime strikte regels in. Een van die regels is het verplichte examen voor meisjes, dat hun toekomstige plaats in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die niet slagen, is een publiek geheim. Het enige wat Nimue weet, is dat ze nooit terugkeren bij hun families. Zal zij slagen voor het examen? Kan zij overleven in deze nieuwe realiteit?

Verder verschijnen er nog twee verhalen in 2022, eentje enkel als e-novelle voor volwassenen in februari. In ‘Bestemming onbekend’ ontvlucht een vrouw haar huis in de hoop te ontvluchten aan een gewelddadige relatie en haar leven terug op de rails te krijgen. Dit najaar ook nog een YA romance. ‘Als vlinders dansen’is een remake van een oud verhaal, dat als enkel als limited edition verkrijgbaar zal zijn als hardcover en als e-book. in dit verhaal krijgt een meisje flasbacks uit een vorig leven, waarin ze een adellijke jongedame is die uitgehuwelijkt wordt aan een man die haar vader kan zijn. Ze begint een stormachtige relatie met zijn knappe en charmante zoon Cedric, met dramatische gevolgen. Wat zal ze doen als ze Cedric vandaag opnieuw tegenkomt?
 

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

De Red series-reeks van Victoria Aveyard, Stiefzus en Wish you were here van Evelien De vlieger.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Ik heb enorme bewondering voor Margaret Atwood. Ik hou van feministische schrijfsters en zeker in de generatie van onze grootouders. Daarnaast vind ik dat ze ongelofelijk veel rust uitstraalt, ondanks de heftige verhalen die ze schrijft. Zelf verwerk ik ook graag maatschappij kritische thema’s in mijn verhalen.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik werk als communicatiespecialist in de sociale sector. Daarnaast help ik andere auteurs bij de promotie van hun boeken, via mijn freelance activiteit ‘One 4 All Stories’.

Hield je vroeger van lezen?

Ik hield enorm van lezen. Tijdens de vakanties verslond ik boeken, nu nog steeds eigenlijk.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Mijn grote droom was dat mijn boeken in de boekhandel beschikbaar zouden zijn. Dat wordt werkelijkheid in 2022. Verder zou ik het erg fijn vinden dat mijn boeken wijd verspreid geraken en dat ik mijn lezerspubliek kan uitbreiden. En wie weet, misschien ook internationaal gaan? De ultieme droom is uiteraard kunnen leven van mijn boeken, hoewel ik weet dat het slechts voor weinig schrijvers is weggelegd. Het verhaal is spannend, maar net zo goed teder en emotioneel. Mijn ambitie is in de eerste plaats bijdragen aan het leesplezier van jongeren, met verhalen die dicht bij hen staan.

DILEMMA

Altijd hetzelfde verhaal moeten lezen of altijd alles vergeten wat je leest?

Altijd vergeten wat ik lees. Dat betekent nog meer boeken om te lezen :P.

FUN FACTS

Geboortedatum: 12 mei, 2022
Lievelingseten: Pizza
Lievelingsdier: Kat
Ochtend- of avondmens: Avondmens, zonder twijfel
Teenage crush: Ryan Gosling
Favoriete serie: Dat wisselt, maar op dit moment The Handmaids Tale.
Favoriete film: De eerste die in me opkomt is ‘Black Shadows’.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.