Logo-youngadults-site

Geef een boek cadeau: Het achterhuis te koop voor €2,99

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De campagne Geef een boek cadeau is opnieuw afgetrapt! Het doel van deze campagne is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien met boeken. Voor dat vijfjarige jubileum van de actie werd Het achterhuis van Anne Frank gekozen.

Over Het achterhuis

Het achterhuis is het wereldberoemde dagboek van Anne Frank die tijdens de Tweede Wereldoorlog dagboekbrieven schreef toen ze moest onderduiken. Het boek is voorzien van fotokatern en plattegrond. Het is een boek dat uitnodigt tot gesprek en dat ieder kind in Nederland en Vlaanderen gelezen moet hebben.

Er zijn ook lessuggesties beschikbaar die gebruikt kan worden in de klas tijdens de bespreking van het boek. Eén van die lessuggesties is om een brief te schrijven naar Anne Frank. De organisatie achter Geef een boek cadeau kiest uiteindelijk drie winnende brieven uit en één schrijver wint een uitstap naar het Anne Frank huis met zijn/haar klas.

Deelnemende boekhandels

Aan de actie nemen zo goed als alle boekhandels in Nederland en ook heel wat in Vlaanderen deel. Voor de lijst van de Vlaamse boekhandels kan je hier terecht. Daarnaast kan je in heel wat Nederlandse boekhandels het boek ook aankopen en doneren. De boekhandels die hieraan meedoen kiezen allemaal een goede doel waaraan ze de boeken doneren. Op die manier kunnen nog meer kinderen in de lage landen kennismaken met dit boek.

Eerdere campagnes

De campagne biedt jaarlijks een jeugdboek en een prentenboek aan voor een zeer lage prijs. De vorige jaren werden onderstaande jeugdboeken aangeboden. Dit jaar werd als prentenboek gekozen voor Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en Dorothee de Monfreid. Dat boek ligt vanaf 13 mei in de winkel.

Bron: Geef een boek cadeau

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.