Logo-youngadults-site

Get to know: Rachael Lippincott

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Met welk boek debuteerde je?

Ik HIELD echt van schrijven toen ik opgroeide. Het eerste boek schreef ik toen ik nog in de lagere school zat. Het eerste boek dat gepubliceerd werd is Five Feet Apart (Vijf stappen van jou).

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ja! Ik ben mijn volgende roman aan het schrijven die uitkomt in de lente: She Gets the Girl. Ik ben ook aan het co-schrijven met mijn vrouw, Alyson Derrick. Dat is echt een droom die uitkomt. Het is een LGBTQ+ rom-com waarin twee studenten, die helemaal het tegenovergestelde zijn van elkaar, elkaar helpen om het meisje van hun dromen voor hen te laten vallen. Maar terwijl ze dat doen beginnen ze zich af te vragen of zij misschien niet degenen zijn die voor elkaar vallen.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

We Are Okay van Nina Lacour, A Cuban Girl’s Guide to Tea and Tomorrow van Laura Taylor Name en Here the Whole Time van Vitor Martins.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Het is echt heel moeilijk om één persoon te noemen! Mijn vrouw is de eerste aan wie ik denk, maar ik ben ook geïnspireerd door mijn mede-auteurs, voor verschillende redenen. Ofwel adoreer ik hun manier van schrijven, ofwel ben ik onder de indruk van hun werk en hun kunnen om boeken te produceren alsof het niets is. Of misschien hebben ze gewoon een heel coole Instagramfeed! Wie mijn inspiratie is, verandert voortdurend. 

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Neen. Ik was mede-eigenaar van een food truck, maar ik heb het opgegeven om me full time te focusen op schrijven.

Hield je vroeger van lezen?

Ik was er dol op! Het was het enige da tik deed. Ik ben echt vaak in problemen geraakt door in de klas te lezen!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik heb schrijven altijd leuk gevonden, en toen ik jonger was droomde ik ervan om een auteur te worden. Pas toen ik op de universiteit een cursus volgde bij een geweldige leraar, begon ik te denken dat het misschien, met veel hard werken, een mogelijkheid zou worden!

DILEMMA

Zou je liever 5 sterren voor je boek krijgen, zonder recensie, of 1 ster met een zeer grondige recensie?

5 sterren. Ik kom zo nu en dan op beoordelingswebsites en ik denk dagenlang na over een beoordeling met één ster, zelfs als die kwam na honderd vijfsterrenrecensies. Het weegt altijd zwaarder in mijn hoofd. Er is niets mis met opbouwende kritiek, en het kan zo nuttig zijn, maar ik denk dat het binnen dit specifieke forum een beetje giftig voor mij kan zijn.

FUN FACTS

Geboortedatum: 5 december, 2022
Lievelingseten: Koreaans eten: Bibimbap. ZO goed.
Lievelingsdier: Waarschijnlijk een hond. Specifiek, mijn hond, Hank.
Ochtend- of avondmens: Het verandert voortdurend met mijn schrijfschema. Waarschijnlijk een beetje meer een ochtendmens, maar ik hou van een avondje schrijven.
Teenage crush: Johnny Depp.
Favoriete serie: Harry Potter
Favoriete film: Booksmart
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.