Logo-youngadults-site

Recensie: Aristoteles en Dante duiken in de wateren van de wereld – Benjamin Alire Sàenz

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

‘En onthou goed dat je voor het universum belangrijker bent dan je ooit zult weten.’

Het verhaal

Dit boek begint waar het vorige boek (Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum) geëindigd is. Met twee verliefde jongens die proberen door het leven te navigeren. Ari is niet meer dezelfde jongens als voordat hij verliefd werd op Dante. Nu durft hij te zijn wie hij echt is. Samen willen ze aan de wereld laten zien wie ze echt zijn.

Personages

De personages zijn goed neergezet. Sommige personen zouden misschien net iets meer achtergrondverhaal of diepgang kunnen hebben, maar ik had er geen last van dat ze dat niet hadden. Ik denk dat het in dit boek juist wel goed werkte op deze manier.

Thema’s

Het verhaal gaat over twee jongens die homoseksueel zijn, in een tijd waarin het minder geaccepteerd was dan het nu is. Het wordt wel op een mooie manier beschreven en op een redelijk positieve manier benaderd. Dat vond ik wel heel goed aan het boek. Het geeft hoop.

Schrijfstijl

De schrijfstijl waarin dit boek geschreven is vind ik erg mooi. Het is erg poëtisch geschreven. Er staan een hoop mooie zinnen in die ik meerdere keren gelezen heb en waar ik een stickertje bij geplakt heb, zodat ik ze later nog eens terug kan lezen. Ik heb dit niet heel vaak bij boeken en ik zou willen dat er meer boeken zouden zijn met zo’n schrijfstijl. In het hele boek gebeurt er eigenlijk helemaal niet zo veel, je volgt het leven van twee jongens en dat is het. In een andere schrijfstijl zou ik dat misschien saai vinden, maar de stijl van Benjamin Alire Sáenz zorgde ervoor dat ik me geen moment verveeld heb. 

Conclusie

Ik vond het een erg mooi boek, net als deel één. Het heeft me laten huilen, en niet een beetje ook. Ik besloot op een ochtend, voordat ik naar werk moest, te lezen en dat heb ik geweten ook. Ik kon niet stoppen met lezen en huilen en kwam bijna te laat op mijn werk. Dat is wat dit boek met je doet. Het is echt een heel bijzonder boek en ik raad het iedereen aan. Ik geef het vier sterren aangezien ik het laatste stukje van het boek een beetje vond tegenvallen, maar de rest van het boek was even geweldig als het eerste.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.