Logo-youngadults-site

Zo houd je je boekenquotes bij

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Soms lees je een boek en kom je een quote tegen die je zo mooi vindt dat je deze voor eeuwig wil bewaren. Wat doe je op zo’n moment? Je kan hem markeren in je boek, maar misschien wil je je boek niet beschadigen. Je kunt de quote op Goodreads liken, maar de kans is groot dat je er dan nooit meer naar kijkt. Een andere optie is om het op een papiertje te schrijven, maar grote kans dat je die vervolgens kwijtraakt. Misschien is een speciaal schrift samenstellen een goede optie? Hoe doe je dat precies? Dat lees je hieronder.

Stap 1

Ga naar de winkel en zoek een mooi schrift of boekje uit dat je wilt gebruiken om al je mooie quotes in op te schrijven. Heb je nog een schrift liggen? Die kan je natuurlijk ook gebruiken!

Stap 2

Koop mooie stiften of pennen in verschillende kleurtjes. In één kleur kan natuurlijk ook. Het is maar net wat je mooi vindt. Als je nog stiften of pennen thuis hebt liggen kan je die natuurlijk ook gebruiken.

Stap 3

Verzamel de quotes. Misschien heb je ze nog in een notitie op je telefoon staan of slingeren ze op losse papiertjes door je kamer. Heb je dit niet? Begin dan met het lezen van een boek en zoek naar een quote die je wilt noteren.

Stap 4

Denk na hoe je de quote wilt opschrijven. Met welke kleur pen, wil je quotes per boek verzamelen, per genre, in het Nederlands of Engels of wil je alles door elkaar heen noteren? Er zijn heel veel opties waarover je na kunt denken. Wanneer je weet hoe je het gaat doen (of je ervoor kiest gewoon maar wat te doen en dan vanzelf wel te zien wat eruit komt) kan je beginnen. Schrijf de verzamelde quote(s) in je notitieboekje en geniet van het proces.

Stap 5

Bewonder je genoteerde quotes. Nu kan je ze altijd wanneer je zin hebt om ze te lezen ze op een snelle manier terugvinden!

Ben jij geïnspireerd geraakt om jouw favoriete quotes ook te gaan noteren? Laat het ons weten!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.