Logo-youngadults-site

Boeken waar wij naar uitkijken in 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nog een paar weken en dan is het alweer 2022! Maar welke boeken kijken wij nou écht naar uit? Je leest het in dit artikel!

1. Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

Dit boek is al maanden de favoriet op TikTok. Op het einde gaan ze allebei dood, beter bekend als They both die at the end, gaat over Mateo en Rufus. Wanneer Mateo een belletje krijgt van Death-Cast, een organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur sterven, heeft hij nog één dag om alles eruit te halen. Hij sluit een vriendschap met Rufus, die ook gebeld is en samen beleven ze hun End Day. Ze beleven een avontuur die ze allebei verandert. Maar aan het einde gaan ze allebei dood.

Verwacht: 31-01-2022

2. Crescent City 2: Huis van lucht & adem – Sarah J. Maas

Ook het tweede deel van de Crescent City-serie verschijnt in januari! Deze heerlijke urban fantasy beschrijft Crescent City, een moderne stad waar alles samen leeft: mensen, engelen, demonen, en nog meer magische wezens. Het verhaal speelt zich af na de verhaallijn van het eerste deel. Bryce Quinlan en Hunt Athalar hebben veel beleefd, en dit boek belooft dan ook weer veel actie en avonturen. Met 992 pagina’s belooft dit weer een dikke pil te worden.

Verwacht: 25-01-2022

3. De Zeven Zonderlingen: Duisternis – Eva Linden

Een Young Adult van Nederlandse bodem, geïnspireerd door Dungeons & Dragons! Dit fantasyboek neemt je mee naar Astonia. Dit keizerrijk staat onder druk door de Duisternis. Op bepaalde plaatsen sterven bomen en komen rivieren droog te staan. Soorten worden verdreven en uitgemoord. Ook hangt er een zware dreiging boven het hoofd: de Cultisten, aanhangers van het occulte die zwarte magie bedrijven. Door een eeuwenoude voorspelling worden zeven onbekenden bij elkaar gebracht in een herberg. Zij moeten op zoek naar zeven delen van een magisch kristal dat de Duisternis kan verdrijven.

Verwacht: 10-03-2022

4. Gallant – V.E. Schwab

Dit boek is geschreven door de auteur van Het onzichtbare leven van Addie LaRue. De zestien jaar oude Olivia Prior mist drie dingen in haar leven: een moeder, een vader en een stem. Wanneer ze bijna afgestudeerd is aan Merilance School for Girls ontvangt ze brieven van een oom die ze nog nooit heeft ontmoet. Haar vaders oudere broer nodigt haar uit op zijn landgoed genaamd Gallant. Maar wanneer ze arriveert ontdekt ze dat de brieven jaren oud zijn en haar oom overleden is. Behalve de bedienden is er niemand meer aanwezig. Hoewel ze op Gallant mag verblijven, moet ze zich houden aan twee regels: ga niet naar buiten na zonsondergang, en blijf aan de rechterkant van de muur die langs de westelijk rand van het landgoed loopt. Hierachter is een magisch rijk, dat Olivia roept…

Verwacht: 01-03-2022

5. Als de nacht valt – Marieke Nijkamp

Last but not least op dit lijstje: een spannende YA-thriller. In een jeugdinrichting, ironisch genoeg genaamd Hope, zit een groep jongeren opgesloten. Op een dag verdwijnen alle bewakers. Als de jongeren ontsnappen, komen ze er al snel achter dat ze geen kant op kunnen. Er heerst een gevaarlijk virus waardoor iedereen in huis opgesloten is. Ook in Hope duikt het virus op. Met alleen elkaar moeten ze overleven. Maar kunnen ze elkaar vertrouwen?

Verwacht: 25-01-2022

Op welke boeken uit 2022 kan jij niet wachten? Laat het ons weten!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jasmijn Funk

Jasmijn Funk

Jasmijn Funk (19) is, naast een fulltime boekenworm, studente Journalistiek in Tilburg. Ze heeft passie voor alles wat met woorden te maken heeft, of het nou over lezen of schrijven gaat. Verder is ze altijd bezig met muziek, dans en paarden.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.