Logo-youngadults-site

Get to know: Jacodine van de Velde

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Jacodine van de Velde

Vandaag kan je in onze rubriek Get to know een interview lezen met schrijfster Jacodine van de Velde. Haar nieuwste boek Steen voor steen kwam zopas uit bij uitgeverij Clavis.

Met welk boek debuteerde je?

Mijn debuut was Wat je zegt zie je zelf, een YA over een meisje dat vecht om van haar eetstoornis af te komen.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik ben momenteel aan diverse projecten bezig. Inmiddels schrijf ik ook feelgoods, dus er lopen een paar dingen door elkaar. Wat betreft een volgende YA, wordt het een boek dat losstaat van de drie die ik nu in serie heb geschreven. Heel veel meer kan ik er niet over vertellen, want ik weet zelf nog niet goed welke kant het op gaat.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Als ik blijf van Gayle Forman vond ik prachtig, net als de film, die ik zag voordat ik wist dat er een boek van was.

Dingen die we zeker weten, van Jessi Kirby

Ik geef je de zon van Jandy Nelson.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Voordat het verhaal van Wat je zegt zie je zelf in me opkwam, heb ik nooit de wens gehad een boek te schrijven, maar dat verhaal moest gewoon verteld worden. Ik hoopt(te) heel erg dat het boek voor meer begrip zou zorgen en het een opening zou zijn om in gesprek te gaan. Toen ik eenmaal begon met schrijven, bleek ik niet meer te stoppen ? Ik denk dus dat het dagelijks leven en de dingen die ik meemaak in mijn werk mijn grootste inspiratiebron zijn.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik ben orthopedagoog / cognitief gedragstherapeut van beroep en heb ruim veertien jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt, waarvan de laatste jaren vooral met jongeren met eetstoornissen. Begin dit jaar ben ik daar gestopt en ben ik een eigen praktijk begonnen. Daarnaast vertaal ik boeken van het Engels naar het Nederlands.

Hield je vroeger van lezen?

Ja! Ik heb altijd heel veel en graag gelezen. Die liefhebberij verloor ik een beetje uit het oog toen ik het druk had met werk, studie en gezin, maar toen ik klaar was met mijn opleidingen heb ik die weer teruggevonden.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik hoop dat er een vertaling of zelfs een verfilming van een van mijn boeken mag komen. Verder zie ik mezelf gewoon hier, in het Zeeuwse, het liefst met mijn kinderen een beetje in de buurt (al vrees ik ervoor, want die zullen gaan uitvliegen) en een prettige balans in mijn werkzaamheden.    

DILEMMA

Zou je liever hebben dat er een film van je boek gemaakt wordt of een serie?

Ik denk een film. Goed en krachtig neergezet. Series gaan soms te lang door.

FUN FACTS

Geboortedatum: 16 november, 1974
Lievelingseten: Dat is te veel om op te noemen. Ik hou van kokkerellen en lekker eten. De ene keer gaat mijn voorkeur uit naar Oosters, de andere keer bijvoorbeeld Italiaans en in de zomer is een simpel frietje op het strand een echte traktatie.
Lievelingsdier: Katten.
Ochtend- of avondmens: Beide. Ik ben altijd vroeg wakker en heb in de middag vaak een dip, om vervolgens ’s avonds weer tot leven te komen. Beetje onhandig…
Teenage crush: O, zeker Patrick Swayze!
Favoriete serie: Suits, The Good Wife en vroeger North and South.
Favoriete film: A Star is Born, The Help en uiteraard If I Stay.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.