Geplaatst op Geef een reactie

Cover reveal van het nieuwste boek van Rima Orie

Gisterenavond rond 19u werd de cover van het nieuwste boek van Rima Orie bekendgemaakt. Dat gebeurde op de accounts van verschillende BookTokkers, zoals @noraleest, @rabiahavilliardcalore, @lifeislikealemon en @jetweedevader en op Rima’s eigen kanaal @rimaorie. In het vervloekte hart is het tweede boek van Rima Orie. Haar debuut De Zwendelprins verscheen in 2019 na het winnen van de Moon YA contest.

Waarover gaat In het vervloekte hart?

In het vervloekte hart is een YA (horror) fantasyverhaal dat zich afspeelt in een land geïnspireerd op koloniaal Suriname: Awaran. In dat land vechten vier volkeren voor vrijheid en gelijkheid. Oermonsters stappen er uit de schaduw zodra de rode maan hoog aan de hemel staat.

In het vervloekte hart

“Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid. Priya Chkadhari is een bloedkind, wat betekent dat ze in staat is zielen te bespelen. Maar aangezien dit ten strengste verboden is, is het haar lot om dit geheim tot haar dood bij zich te dragen. Wanneer ze gerekruteerd wordt om tot soldaat te worden opgeleid in het grootste militaire fort van het land, Kuwatta, komt daar echter verandering in.

Priya komt in een wereld terecht waar brute kracht en een rigide militaire hiërarchie bepalen wie zegeviert en waar blinde gehoorzaamheid en strikte discipline van iedereen geëist worden. Tot haar verbazing blijkt haar aangeboren magie in deze nieuwe wereld voor het eerst een voordeel te zijn. Samen met de andere bloedkinderen volgt ze een speciaal soort opleiding. Deze groep soldaten zal meevechten in de guerrillaoorlog die het verscheurde land Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat een groot en dodelijk gevaar zich in het vervloekte hart van Kuwatta schuilhoudt…”

In het vervloekte hart zal in het voorjaar van 2022 als hardcover verschijnen bij uitgeverij Moon Young Adult. Illustrator Tara Spruit maakte de cover (@taratjah op Instagram). Eerder maakte ze onder andere al illustraties voor de Lunar Chronicles dustjackets en het fanpakket met artwork van de pre-order van Lore.

Geef een reactie