Logo-youngadults-site

Boekentips voor oktober

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De maand oktober is weer aangebroken en dat betekent dat de herfst weer volop zijn intrede doet. Het wordt weer snel donker en buiten is het kouder. Het perfecte seizoen om onder een dekentje te genieten van een goed boek. Dit zijn onze boekentips voor de maand oktober.

Eén van ons liegt – Karen McManus

Ik vind het heerlijk om in oktober weg te kruipen met een thriller! Een boek dat hier perfect voor is, is Eén van ons liegt. Op Bayview Highs heeft student Simon Kelleher een beruchte roddel-app ontwikkelt. Hij zou sappige verhalen gaan verspreiden over vier medestudenten – tot hij plots sterft. De studenten over wie de roddels zouden gaan worden meteen aangewezen als hoofdverdachten. Maar wie is er schuldig? Bronwyn, het brein, Cooper, de atleet, Addy, de prinses of Nate, de crimineel van de school? Niemand is te vertrouwen, en iedereen heeft iets te verbergen. Maar wie liegt?

Uit bloed en as – Jennifer L. Armentrout

De volgende boekentip is recent ook verschenen in het Nederlands: Uit bloed en as is hét perfecte fantasy-boek om lekker voor te gaan zitten. Het boek gaat over Penallaphe, of in het kort Poppy. Zij leeft als Maiden een geïsoleerd leven, in afwachting van haar Ascension. Tot ze de bewaker Hawke ontmoet, die haar hele leven op haar kop zet. Dit boek is een waardige winnaar van de Goodreads Choice Award Best Romance 2020.

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Terug naar thriller: Moordgids voor lieve meisjes gaat over een moord in Little Kilton. Andie Bell, een populaire eindexamenscholiere, is vermoord door haar vriendje Sal Singh, waarna Sal zelfmoord pleegde. Vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog steeds het effect van deze moord in haar dorp. Ze kiest de zaak als onderwerp voor haar profielwerkstuk, waardoor er dingen aan het licht komen die iemand liever verborgen had gehouden. Ook de moordenaar lijkt weer op te duiken…

Het Hawthorne Mysterie 2, De verloren erfgenaam – Jennifer Lynn Barnes

Ook het vervolg op De Erfgenaam mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. In de Erfenis lazen we al over Avery, die onverwachts een absurd vermogen erft van iemand die ze helemaal niet ken. Hiervoor moet ze wel een jaar lang met de kleinzonen van de overleden miljardair wonen. In deel twee gaat het mysterie door. Krijgen we eindelijk meer antwoorden op de brandende vraag: waarom?

Dit waren onze boekentips. Welke boeken staan op jouw To Be Read lijstje van oktober? Laat het ons weten!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jasmijn Funk

Jasmijn Funk

Jasmijn Funk (19) is, naast een fulltime boekenworm, studente Journalistiek in Tilburg. Ze heeft passie voor alles wat met woorden te maken heeft, of het nou over lezen of schrijven gaat. Verder is ze altijd bezig met muziek, dans en paarden.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.