Logo-youngadults-site

De mooiste boekenwinkels in Nederland

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In Nederland zijn er heel wat boekenwinkels en bibliotheken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Tijdens deze tijden is het nog belangrijker om lokaal boeken te kopen en het is toch een pluspuntje als de boekenwinkel er ook nog eens prachtig uitziet. Dit zijn volgens ons de vijf mooiste boekenwinkels.

Boekhandel Dominicanen, Maastricht

Een boekhandel in de kerk, kan het nog specialer? De Britse krant The Guardian riep deze boekhandel zelfs uit tot de mooiste boekhandel in de wereld. Daarnaast hebben ze ook een mooie Young Adult-afdeling. Als echte boekenliefhebber, moet je hier minstens één keer geweest zijn in je leven.

Waanders in de Broeren, Zwolle

Nog een boekhandel in een voormalige kerk, is Waanders in de Broeren in Zwolle. Je vindt er maar liefst 1000 vierkante meter vol met boeken. Daarnaast vind je er ook een leeshemel café en een brasserie waarin je kan verdwalen in een boek.

De Drvkkery, Middelberg

Een andere boekhandel die niet in dit lijstje mag ontbreken, is de Drvkkery in Middelberg. Iedereen wilt toch door deze ronde boekenkasten snuisteren, niet? De boekhandel werd uitgeroepen tot beste boekhandel van Nederland en Vlaanderen.

De Vries Van Stockum, Haarlem

In het centrum van Haarlem vind je boekhandel H. De Vries. De boekhandel is gelegen in een oud pand en heeft meer dan 100 jaar ervaring in het verkopen van boeken. Je vindt er heel wat verschillende genres in een antieke setting.

Bookselling, Library, Public library, Building, Shelving, Bookcase, Retail, Shelf, Book, Publication,

American Book Center, Amsterdam

American Book Center biedt een grote waaier aan Engelse boeken aan. Daarnaast is het een erg moderne boekhandel met meerdere verdiepingen waar menig boekliefhebber zijn gading zal vinden.

The American Book Center ABC | LinkedIn

Wat zijn volgens jou de mooiste boekenwinkels van Nederland?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.