Logo-youngadults-site

Recensie: Blackmail – Cis Meijer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Blackmail is het nieuwste boek van Cis Meijer dat eind augustus verscheen bij uitgeverij De Fontein. Het is een boek dat in de reeks Politie niet betreden uitgegeven is. Lees hier mijn eerlijke recensie.

Het verhaal

Het boek vertelt het verhaal van Tess. Haar beste vriendin Jade is omgekomen tijdens een tragisch ongeluk. Jade was dé gossipqueen van de middelbare school, ze had dan ook een podcast waarin ze ieders geheimen onthulde. Daardoor was ze natuurlijk énorm geliefd, maar tegelijkertijd ook énorm gehaat door iedereen.

Twee maanden na het tragische ongeval, vindt Tess een onafgemaakte podcast van Jade. Ze schrikt van de emotionele onthulling die Jade vertelt. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar ongeval wel een ongeluk? En wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?

Spanning

Het verhaal kwam naar mijn mening misschien een beetje traag op gang. Toch is het zeker spannend genoeg en voor jongeren echt een aanrader. Ik moest echt weten wat er nu precies gebeurd was met Jade en wie die persoon was over wie het ging.

Vertelperspectief

Blackmail wordt verteld vanuit Tess’ perspectief maar af en toe krijg je ook een hoofdstuk dat begint met een getekend oog. Je leest dan vanuit het perspectief van de ‘dader’.  Deze hoofdstukken zijn vrij kort en gaven voor mij niet meteen een extra waarde, al voegden ze achteraf gezien misschien toch wat extra spanning toe. Op het einde was het wel een echte meerwaarde dat deze hoofdstukken er ook waren. Je krijgt dan via dit vertelperspectief te lezen wat er écht gebeurd is met Jade.

Conclusie

Ik raad Blackmail zeker aan aan lezers die graag een spannend boek lezen. Het is wel niet echt een thriller waar je de hele tijd op het puntje van je stoel zit, maar het is beslist een spannend verhaal. Vooral het tweede deel van het boek. Ik geef het boek 4 sterren! Bedankt uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.