Logo-youngadults-site

Blossom Books gaat Gilded van Marissa Meyer vertalen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze week maakte uitgeverij Blossom Books bekend dat ze Gilded van Marissa Meyer gaan vertalen. De fans vroegen zich namelijk al langer af of ook het nieuwste boek van de Lunar Chronicles-schrijfster vertaald zou worden. Er is nu eindelijk bevestiging: afgelopen donderdag maakte de uitgeverij via hun Instagram stories bekend dat ze dit boek ook zullen vertalen.

Waarover gaat haar nieuwste boek Gilded?

Met Gilded gaat Marissa Meyer terug naar de sprookjeswereld. Gilded is namelijk een hervertelling van het sprookje Repelsteeltje. Wat als Repelsteeltje namelijk niet de schurk van het verhaal is?

Long ago cursed by the god of lies, a poor miller’s daughter has developed a talent for spinning stories that are fantastical and spellbinding and entirely untrue.

Or so everyone believes.

When one of Serilda’s outlandish tales draws the attention of the sinister Erlking and his undead hunters, she finds herself swept away into a grim world where ghouls and phantoms prowl the earth and hollow-eyed ravens track her every move. The king orders Serilda to complete the impossible task of spinning straw into gold, or be killed for telling falsehoods. In her desperation, Serilda unwittingly summons a mysterious boy to her aid. He agrees to help her… for a price. Love isn’t meant to be part of the bargain.

Soon Serilda realizes that there is more than one secret hidden in the castle walls, including an ancient curse that must be broken if she hopes to end the tyranny of the king and his wild hunt forever.

Haar eerdere werken

Marissa Meyer werd bekend door haar Lunar Chronicles-serie. Daarnaast schreef ze de standalone Harteloos en de Renegades-trilogie. Al deze boeken werden in het Nederlands uitgegeven bij Blossom Books. Het is dus geen verrassing dat ze ook dit nieuwste boek, dat het begin is van een serie, gaan vertalen. Nochtans bestond de kans wel dat de uitgeverij de nieuwste serie niet zou oppakken, nadat haar Renegades-serie niet erg winstgevend was voor de uitgeverij. Blossom Books besloot het derde deel uiteindelijk toch te vertalen ter ere van hun tienjarig bestaan.

Gilded verschijnt in november 2021 in het Engels. Wanneer we de vertaling kunnen verwachten is nog niet geweten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.