Logo-youngadults-site

Recensie: Tokio voor altijd – Emiko Jean

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het verhaal

Izumi is een Japans-Amerikaans meisje dat opgroeide in Amerika met haar moeder. Ze wist niks van haar vader, maar komt erachter dat hij de kroonprins van Japan is. Halsoverkop reist ze naar Japan om hem te ontmoeten. Ze komt erachter dat het helemaal niet zo makkelijk is om prinses te zijn en samen te leven met haar tot voor kort onbekende familie. In Amerika voelde ze zich niet Amerikaans genoeg en in Japan niet Japans genoeg. Lukt het haar om er toch bij te passen?

Personages

Zoals bij elk hoofdpersonage kon ik me af en toe een beetje ergeren aan Izzy, maar het was niet zo erg dat ik er echt last van had. De band die ze had met haar vriendinnen was leuk, maar toen ze eenmaal in Japan was leek het af en toe alsof die vriendinnen niet meer bestonden. Dat vond ik raar aangezien ze zo close met elkaar waren. Dat had misschien iets beter behandeld kunnen worden, maar het was niet al te storend.

Thema’s

Een onderdeel van het verhaal is dat Izzy in Amerika nooit het gevoel had dat ze Amerikaans genoeg was en in Japan nooit het gevoel heeft dat ze Japans genoeg is. Dit wordt duidelijk verteld en ik denk dat het een belangrijk onderwerp is om over te lezen aangezien ze deze gevoelens waarschijnlijk heeft door de manier waarop ze behandeld wordt door mensen. Als iedereen hier wat meer perspectief in krijgt door dit verhaal te lezen, kan dit er misschien voor zorgen dat mensen zich realiseren dat mensen met een andere achtergrond last kunnen hebben van hoe ze behandeld worden.

Schrijfstijl

Het boek leest heel fijn en je gaat er snel doorheen. Toen ik eenmaal aan het lezen was, was ik steeds benieuwd wat er zou gaan gebeuren en wilde ik verder lezen.

Conclusie

Ik vond het een ontzettend leuk boek om te lezen. Het had alles wat een leuk boek nodig heeft. Een beetje romantiek, een vlotte schrijfstijl en plotwendingen. Ik vond het heel leuk om wat van de Japanse cultuur mee te krijgen en dat er af en toe wat Japanse woorden instonden. Kortom, ik vind dit boek een aanrader. Ik geef het boek vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.